više informacija nakon što detalji budu poznati

RNIDS: Otežan pristup .rs domenima zbog tehničkih problema

Hi-techSrbijaU fokusuVesti

11.10.2022 16:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

RNIDS: Otežan pristup .rs domenima zbog tehničkih problema RNIDS: Otežan pristup .rs domenima zbog tehničkih problema
Registar nacionalnih internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je da je zbog tehničkog problema sa kojim se suočavaju određeni pružaoci internet usluga u Srbiji došlo... RNIDS: Otežan pristup .rs domenima zbog tehničkih problema

Registar nacionalnih internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je da je zbog tehničkog problema sa kojim se suočavaju određeni pružaoci internet usluga u Srbiji došlo i do otežanog pristupa sistemu za registraciju nacionalnih domena.

„Usled tehničkog problema sa kojim se suočavaju određeni pružaoci internet usluga u Srbiji došlo je i do otežanog pristupa sistemu za registraciju nacionalnih domena, pa određeni broj korisnika ima otežan ili usporen pristup sistemu za registraciju domena ili se suočava sa problemima u radu DNS-a“, saopšteno je iz RNIDS-a.

U saopštenju se dodaje da zajedno sa pružaocima usluga koji su napadnuti rade na otklanjanju problema i očekuju rešenje u najkraćem roku.

„Više informacija o uzroku biće saopšteno nakon što detalji budu poznati“, istaknuto je u saopštenju.

U utorak u toku dana primećen je otežan pristup mnogim sajtovima sa .rs domenom, a nisu funkcionisali ni pojedini mejlovi pod istim domenom. Istovremeno, na društvenim mrežama korisnici su komentarisali i da ne mogu da pošalju mejlove, ali da imaju problem i sa uslugama elektronskog bankarstva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...