Delimični oporavak ruske nacionalne valute

Rublja ojačala u odnosu na dolar i evro

BerzaNovacSvetVesti

29.3.2022 12:02 Autor: Vladimir Jokanović 8

Rublja ojačala u odnosu na dolar i evro Rublja ojačala u odnosu na dolar i evro
Ruska rublja ojačala je na više od jednomesečnog maksimuma u moskovskoj trgovini u utorak, na 88 rublji za dolar, dok su se ruske akcije... Rublja ojačala u odnosu na dolar i evro

Ruska rublja ojačala je na više od jednomesečnog maksimuma u moskovskoj trgovini u utorak, na 88 rublji za dolar, dok su se ruske akcije delimično oporavile nakon četvrte sesije nastavljenog trgovanja posle oko meseca dana suspenzije.

Rusko tržište se ponovo postepeno otvara nakon susupenzije izazvane oštrim zapadnim sankcijama koje su usledile posle onoga što Rusija naziva „specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini, koja je počela 24. februara, prenosi Reuters.

U utorak ujutru rublja je dostigla vrednost 87,7 za jedan dolar i 96,4 za jedan evro, što je njena najjača vrednost od 28. februara, prenosi Russia Today, pozivajući se na TASS.

Izvor: excur.net

Ruskim akcijama se trguje na skraćenim sesijama i uz različita ograničenja, uključujući zabranu kratkoročne prodaje. Nerezidentima je zabranjeno da prodaju akcije i federalne obveznice do 1. aprila. Indeks RTS u dolarima porastao je za 9,5 odsto, dok je ruski indeks MOEX baziran na rubljama ojačao za 36 odsto.

Vrednost akcija aviokompanije Aeroflot porasla je za 5,7 odsto, dok su akcije sankcionisane državne banke VTB ojačale za 4,8 procenata. U utorak se trgovalo i akcijama i depozitnim potvrdama nekih kompanija, koje kotiraju u Moskvi, ali je njihov primarni listing u inostranstvu.

  • Milovan94

    29.3.2022 #1 Author

    Pa bilo je očekivano

    Odgovori

  • MARA

    29.3.2022 #2 Author

    Nego sta I tek će da jača.

    Odgovori

  • GOCA BG

    29.3.2022 #3 Author

    Jos jedan vrhunski potez Rusije prema Americi…

    Odgovori

  • IVAN

    29.3.2022 #4 Author

    Samo neka jaca

    Odgovori

  • MAJALG

    29.3.2022 #5 Author

    Vrlo brzo ce se pokazati prava moc Rusije, i koliko je Evropa zavisna od Ruskog gasa i energenata… a samim tim ce i akcije ruskih kompanija rasti na berzi.

    Odgovori

  • DEKSI

    30.3.2022 #6 Author

    Pa naravno, tek ce da se pokaze

    Odgovori

  • NATI29

    31.3.2022 #7 Author

    To se i ocekivalo

    Odgovori

  • DASHA

    12.10.2023 #8 Author

    Napred Rusi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...