RUSIJA ĆE PREŽIVETI I EKSTREMNO JEFTINU NAFTU Peskov: Moramo biti oprezni u korišćenju rezervi

SvetVesti

26.4.2020 16:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RUSIJA ĆE PREŽIVETI I EKSTREMNO JEFTINU NAFTU Peskov: Moramo biti oprezni u korišćenju rezervi RUSIJA ĆE PREŽIVETI I EKSTREMNO JEFTINU NAFTU Peskov: Moramo biti oprezni u korišćenju rezervi
Rusija može funkcionisati i sa ekstremno niskim cenama nafte, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov televiziji „Rusija 1“. „Možemo ( funkcionisati u uslovima ekstremno... RUSIJA ĆE PREŽIVETI I EKSTREMNO JEFTINU NAFTU Peskov: Moramo biti oprezni u korišćenju rezervi

Rusija može funkcionisati i sa ekstremno niskim cenama nafte, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov televiziji „Rusija 1“.

„Možemo ( funkcionisati u uslovima ekstremno niskih cena nafte). Imamo dobre rezerve. Moramo biti vrlo oprezni u njihovom korišćenju. Zato ne treba podleći populizmu i odjednom sve razdeliti, zatrpati privredu novcem“, rekao je Peskov, piše Sputnik.

Ministar energetike Aleksandar Novak ne smatra pad naftnih fjučersa ispod nule ozbiljnim problemom. On je podsetio da se radi o trgovini hartijama.

„To nije trgovina živom naftom, već takozvanim fjučersima. U poslednjem trenutku oni više nikome nisu bili potrebni i zato su se prodavali po tako ništavnoj ceni. To je posebna situacija, koja nema nikakve veze sa realnim tržištem nafte“, objasnio je ruski ministar.

Podsetimo, 21. aprila majski fjučersi nafte „VTI“ prvi put u istoriji imali su negativne vrednosti — iznosili su i do minus 37 dolara po barelu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...