domaći privrednici mogu da se obrate privrednoj komori srbije

Rusija omogućila prijavu hitnih problema kompanija u transportu

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

3.3.2022 11:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Rusija omogućila prijavu hitnih problema kompanija u transportu Rusija omogućila prijavu hitnih problema kompanija u transportu
Ministarstvo saobraćaja Ruske Federacije otvorilo je posebne telefonske i online kanale komunikacije za prijavu hitnih problema kompanija u međunarodnom kargo transportu robe prema Rusiji,... Rusija omogućila prijavu hitnih problema kompanija u transportu

Ministarstvo saobraćaja Ruske Federacije otvorilo je posebne telefonske i online kanale komunikacije za prijavu hitnih problema kompanija u međunarodnom kargo transportu robe prema Rusiji, saopštila je u četvrtak Privredna komora Srbije.

U nameri da se pomogne prevoznicima na raspolaganju su dežurna telefonska linija +7 (499) 495-00-11 od osam do 20 časova po moskovskom vremenu, kao i imejl gruz@sicmt.ru.

Budući da je komunikacija o hitnim problemima na ruskom jeziku privrednici iz Srbije mogu se obratiti i Privrednoj komori Srbije na adresu milica.tosic@pks.rs.

Podsetimo, zbog rata u Ukrajini, međunarodne kompanije koje se bave prevozom kontejnera, a koje opslužuju više od trećine svetskog tržišta, prestale su da rade sa Rusijom.

Takođe, kompanija Apple takođe je ranije saopštila da obustavlja zvanične isporuke svojih proizvoda u Rusiju, preneli su ruski mediji. To su najavili i zapadni proizvođači automobila. BMW je saopštio i da zatvara svoju fabriku u Kalinjingradu. 

  • Milovan94

    3.3.2022 #1 Author

    Tako to radi jedna ozbiljna zemlja kada upadne u probleme.

    Odgovori

  • MARKO7

    3.3.2022 #2 Author

    Pa pored te situacije dobro su i to uspeli…

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.3.2022 #3 Author

    Traze se resenja i pomoc…

    Odgovori

  • Vockica

    4.3.2022 #4 Author

    Rusija uvek nađe rešenje, tako da verujem da će uspeti da se reši sve.

    Odgovori

  • ZVE84

    4.3.2022 #5 Author

    Srbija nije uvela sankcije Rusiji!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...