Bajden na sastanku sa direktorima velikih kompanija

Rusija planira sajber napade na Ameriku, upozorio predsednik SAD

SvetVesti

22.3.2022 11:13 Autor: Vladimir Jokanović 6

Rusija planira sajber napade na Ameriku, upozorio predsednik SAD Rusija planira sajber napade na Ameriku, upozorio predsednik SAD
Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) upozorio je da dolazi ruski sajber napad na SAD i pozvao poslovne rukovodioce da je njihova „patriotska obaveza“... Rusija planira sajber napade na Ameriku, upozorio predsednik SAD

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) upozorio je da dolazi ruski sajber napad na SAD i pozvao poslovne rukovodioce da je njihova „patriotska obaveza“ da ojačaju svoju digitalnu odbranu. Bajden je ocenio da je „veličina ruskog kapaciteta prilično značajna“.

„Danas je moja administracija izdala nova upozorenja da Rusija na osnovu novih obaveštajnih podataka možda planira sajber napad na nas“, rekao je Bajden na sastanku sa članovima Poslovnog okruglog stola, velike organizacije za korporativno lobiranje, prenosi Financial Times.

Predsednik SAD naveo je u obraćanju rukovodiocima velikih američkih kompanija da „s poštovanjem“ predlaže da je patriotska obaveza da ulažu koliko mogu u digitalnu bezbednost. Bajden je rekao da je zadovoljan što vidi da američke multinacionalne kompanije šalju donacije Ukrajini i ukidaju svoje poslove u Rusiji iako „niko od njih to nije tražio“.

On je potvrdio da Rusija koristi hipersonično oružje u Ukrajini, ocenivši da je ruski predsednik Vladimir Putin priteran „uza zid“, što znači da bi mogao da upotrebi oštrije taktike dok se ukrajinski rat nastavlja. Bajden je naveo da je Rusija koristila te hipersonične rakete „jer je to jedina stvar koja može da prođe“ ukrajinsku odbranu. On je istakao da je to „posledično oružje“, koje je „skoro nemoguće zaustaviti“, prenosi USA Today.

Bajden je takođe rekao da Putin nije predvideo koliko će NATO i zapadni saveznici biti ujedinjeni u globalnom odgovoru na njegovu invaziju na Ukrajinu. Prema rečima američkog predsednika, optuživanje SAD za razvoj biološkog i hemijskog oružja u Ukrajini, moglo bi biti izgovor Moskve za eskalaciju rata. „Kada god počne da priča o nečemu za šta misli da će NATO, Ukrajina ili SAD da urade, to znači da se (Rusija) sprema da to uradi“, rekao je Bajden.

Odnosi Rusije i SAD na ivici raspada

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je da Moskva zahteva od Vašingtona da prekine demonizaciju Rusije. „Zahtevamo da se prekine demonizacija Rusije, insistiramo da je odgovornost za moguće posledice onoga što se dešava u potpunosti na Vašingtonu“, rekao je Rjabkov, prenose Ria Novosti.

Ranije je Rjabkov rekao da su odnosi Rusije i SAD na ivici raspada krivicom Vašingtona. „Ambasadoru SAD (u Moskvi) juče je uručena protestna nota u kojoj se navodi da je ovo što se dešava dovelo odnose na ivicu prekida“, naveo je ruski diplomata. Prema njegovim rečima normalizacija odnosa je moguća pod uslovom da Vašington pozitivno utiče na Kijev.

  • MAJALG

    22.3.2022 #1 Author

    Ovog Bajdena je tesko i gledati i slusati… dugo USA nije imala losijeg predsednika obicna marioneta.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    22.3.2022 #2 Author

    Da Kolumbo nije otkrio Ameriku svima bi nam danas bilo lepše… 😂

    Odgovori

  • Milovan94

    22.3.2022 #4 Author

    Sada se Rusija optžuje za sve. Strašno.

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.3.2022 #5 Author

    Bajden…no comment!

    Odgovori

  • CELEKRALJ

    31.3.2022 #6 Author

    Nisu oni jadni kao vi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...