sredstva uplaćena jednoj "stranoj banci"

Rusija platila prvu tranšu dospelog duga od 117 miliona dolara

NovacSvetVesti

17.3.2022 12:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Rusija platila prvu tranšu dospelog duga od 117 miliona dolara Rusija platila prvu tranšu dospelog duga od 117 miliona dolara
Rusija je saopštila da je platila prvu tranšu dospelog duga i za sada se udaljila od mogućnosti neizvršenja plaćanja u vreme kada su joj... Rusija platila prvu tranšu dospelog duga od 117 miliona dolara

Rusija je saopštila da je platila prvu tranšu dospelog duga i za sada se udaljila od mogućnosti neizvršenja plaćanja u vreme kada su joj sredstva u inostranstvu zamrznuta zbog uvođenja zapadnih sankcija.

„Nalog za plaćanje nadoknade za interes na obveznice ukupne vrednosti od 117,2 miliona dolara je izvršen“, saopštilo je rusko ministarstvo finansija u četvrtak, prenosi Beta.

Ministarstvo je navelo da je poslalo sredstva jednoj „stranoj banci“ 14. marta. Moskva je imala do 16. marta da isplati tih 117 miliona dolara, kao prvu tranšu dospelog duga u nizu drugih, očekivanih u martu i aprilu.

Zbog ruske vojne intervenciju u Ukrajini deo rezervi te zemlje koje se drže u inostranstvu, oko 300 milijardi dolara, zamrznut je u okviru zapadnih sankcija.

Zbog sankcija strahovalo se da Moskva više neće biti u mogućnosti da vraća dugove i da joj preti da propusti isplatu dospele rate. Kada se to desi državi se prekida pristup finansijskim tržištima i dovodi u pitanje njeno vraćanje tim tržištima više godina.

Finansijski svet je pažljivo pratio šta će se desiti kako se približavao datum za plaćanje dospelih obaveza, kada je zemlja pogođena sankcijama bila na ivici da propusti isplatu svog međunarodnog duga prvi put od boljševičke revolucije u 20. veku.

  • CELEKRALJ

    17.3.2022 #1 Author

    I dalje niko ne reaguje što je nekom zaplenjena lična imovina. Kako dalje da pričamo o Međunarodnom pravu.

    Odgovori

  • CELEKRALJ

    17.3.2022 #2 Author

    Idemooo Rusija!!!

    Odgovori

  • ZVE84

    17.3.2022 #3 Author

    Ma bravo za Rusiju! Njena jačina je jasna!

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.3.2022 #4 Author

    Nisam ni sumnjala da nece…Pricamo o Rusiji…

    Odgovori

  • BOLEK

    18.12.2022 #5 Author

    Jaka je to zemlja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...