ukoliko bude potrebno

Ruski ambasador u Srbiji: Postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina gasa u toku zime

SrbijaU fokusuVesti

19.7.2022 12:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ruski ambasador u Srbiji: Postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina gasa u toku zime Ruski ambasador u Srbiji: Postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina gasa u toku zime
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina ruskog gasa u toku zime ako u Srbiji bude... Ruski ambasador u Srbiji: Postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina gasa u toku zime

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina ruskog gasa u toku zime ako u Srbiji bude bilo potreba za gasom.

„Osnovne količine gasa su određene postojećim ugovorom, ali postoji mogućnost dodatnih količina gasa u toku zime ako u Srbiji bude bilo potreba za tim. Sve će biti rešeno na onaj isti način kao u postojećem ugovoru“, kazao je Bocan Harčenko za beogradske medije, prenela je Beta.

Govoreći o snabdevanju gasom kazao je da je Srbija dobila najbolju moguću cenu u sadašnjim uslovima.

„Osnovna pitanja su rešena u okviru ugovora, cena je najbolja moguća u sadašnjim uslovima. Ona pogoduje i Rusiji i omogućuje razvoj Srbije i normalan život“, rekao je on.

Kada je reč o tranzitu gasa, naveo je da briga proizilazi oko tranzita preko Bugarske jer su veoma loši odnosi Moskve i Sofije.

„Što se tiče tranzita on se za sada nesmetano odvija. Tranzit ide preko zemalja EU, ali se nadamo da će i u budućnosti sve biti na prihvatljiv i pristojan način“, dodao je on.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...