uništeno 13.000 metričkih tona žitarica

Ruski dronovi napali ukrajinske silose na Dunavu

Vesti

23.8.2023 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ruski dronovi napali ukrajinske silose na Dunavu Ruski dronovi napali ukrajinske silose na Dunavu
Ruski dronovi napali su noćas ukrajinske silose za žito u luci na Dunavu Izmail, saopštili su zvaničnici. Zamenik premijera Oleksandr Kubrakov rekao je da... Ruski dronovi napali ukrajinske silose na Dunavu

Ruski dronovi napali su noćas ukrajinske silose za žito u luci na Dunavu Izmail, saopštili su zvaničnici.

Zamenik premijera Oleksandr Kubrakov rekao je da je izvozni kapacitet luke smanjen za 15 odsto i da je uništeno 13.000 metričkih tona žitarica, prenosi Beta, pozivajući se na Reuters.

Na udaru Rusa našla su se osmi put od izlaska Moskve iz sporazuma o izvozu žitarca i silosi u regionu Odese na Crnom moru.

Reka Dunav je postala glavna ruta Ukrajine za izvoz žitarica od urušavanja sporazuma, a Izmail je glavna ukrajinska luka za izvoz preko Dunava od Rumunije.

„Rusija je uništila 13.000 tona žita kao rezultat napada dronom Šahed na luku Izmail. Oštećeno je nekoliko privatnih žitnih terminala i skladišta, kao i infrastruktura za prenos tereta“, rekao je Kubrakov.

On je rekao da je uništeno žito namenjeno Egiptu i Rumuniji, a da je ukupno 270.000 tona žitarica uništeno u napadima otkako je Rusija napustila crnomorski ugovor o žitu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...