Poslovni gost u proseku troši 320 evra dnevno

Sajam vina, hrane i turizma doneće dobre prihode hotelijerima i restoraterima

ManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

30.8.2022 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Sajam vina, hrane i turizma doneće dobre prihode hotelijerima i restoraterima Sajam vina, hrane i turizma doneće dobre prihode hotelijerima i restoraterima
Beograd će prva četiri dana septembra biti domaćin u okviru velike manifestacije, sajma vina, gastronomije i turizma zemalja inicijative Otvoreni Balkan, koja okuplja tri... Sajam vina, hrane i turizma doneće dobre prihode hotelijerima i restoraterima

Beograd će prva četiri dana septembra biti domaćin u okviru velike manifestacije, sajma vina, gastronomije i turizma zemalja inicijative Otvoreni Balkan, koja okuplja tri države regiona – Srbiju, Albaniju i Severnu Makedoniju. Centralni događaj na Beogradskom sajmu pratiće mnogi kulturni događaji na najatraktivnijim lokacijama u gradu.

Poslovni događaji su veoma važni za turizam svake zemlje. Produžavaju sezonu i donose veliki prihod. Poslovni gost troši u proseku 320 evra dnevno, što je čak četiri puta više od gosta na odmoru, piše RTS.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović ističe da će gosti srpske prestonice biti državljani Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i svi oni koji su direktno i indirektno uključeni u turizam.

„Kada govorimo o vinima i gastronomskoj ponudi dolaze enolozi. Mi računamo da će biti najmanje 1.500 ljudi koji su direktno ili indirektno vezani za sam događaj“, dodaje Popović.

Beogradski hoteli će tih dana biti puni, a u njima će se tokom večeri organizovati i prezentacije vinarija iz tri zemlje. I restorateri se pripremaju da pokažu svoju gastronomsku ponudu, pa će i tu biti raznih prezentacija.

„Smatram da će ova manifestacija značajno doprineti povećanju broja turista u Beogradu“, kaže direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES), Georgi Genov.

Za goste prestonice organizovaće se različite ture obilaska grada u skladu sa njihovim interesovanjima.

„Pored Beograda, predstavićemo im i neke vinarije, vinske puteve na Fruškoj gori i u Topoli. Između ostalog, u programu će biti i obilazak Viminacijuma, tura do Novog Sada vozom, a za visoke zvanice ćemo imati i obilazak brodom“, naglašava Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Prema nekim pokazateljima, u Evropi se Istanbul i Beograd najbrže turistički oporavljaju nakon pandemije korona virusa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...