Prva manifestacija u okviru inicijative Otvoreni Balkana biće održana na Beogradskom sajmu

Međunarodni sajam vina od 1. do 4. septembra

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

15.8.2022 12:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Međunarodni sajam vina od 1. do 4. septembra Međunarodni sajam vina od 1. do 4. septembra
Prvi Međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ biće održan na Beogradskom sajmu tokom prva četiri dana septembra 2022. godine pod pokroviteljstvom vlada Republike... Međunarodni sajam vina od 1. do 4. septembra

Prvi Međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ biće održan na Beogradskom sajmu tokom prva četiri dana septembra 2022. godine pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Republike Severne Makedonije i Republike Albanije, u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je ovu manifestaciju kao jedinstvenu ne samo zbog predstavljanja vinskog gastronomskog turizma, već i zbog promocije turističkih destinacija zemalja Otvorenog Balkana.

„Vinska vizija Otvoreni Balkan jedan je od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije Otvorenog Balkana. Ova manifestacija je plod zajedničkog rada tri države i idealna prilika ne samo da se vinski putevi Balkana pozicioniraju na svetskoj mapi vinskih tura, već i da se naše zemlje bolje i lakše utvrde na svetskoj mapi atraktivnih turističkih destinacija“, poručila je Matić.

Ona je dodala da očekuje da će „Vinska vizija Otvoreni Balkan“, koja ove, prve godine održavanja okuplja izlagače iz regiona, ali i iz celog sveta, postati tradicionalna manifestacija i jedan od neizbežnih evropskih festivala gastronomije i turizma, saopštilo je resorno ministarstvo.

Cilj sajma je da proslavi vrhunsko umeće majstora u proizvodnji najboljih vina i promoviše jedinstveni spoj ukusa i mirisa koji predstavljaju duh Balkana, njegovu geografiju i bogatstvo sorti.

Prvi međunarodni sajam vina omogućiće vinogradarima, proizvođačima vina, predstavnicima vinarija, enolozima, somelijerima, kao i distributerima i trgovcima vinom iz regiona i šire, da se okupe, umreže, podele iskustva, predstave se široj javnosti i prošire svoje poslovanje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...