od 2. do 6. septembra u Berlinu

Samsung i LG prezentuju inovativne uređaje na sajmu tehnologije IFA 2022

Hi-techLifestyleManifestacijeSvetU fokusuVesti

30.8.2022 20:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Samsung i LG prezentuju inovativne uređaje na sajmu tehnologije IFA 2022 Samsung i LG prezentuju inovativne uređaje na sajmu tehnologije IFA 2022
Samsung Electronics i LG Electronics će predstaviti svoje najnovije kućne aparate i IT uređaje na sajmu tehnologije IFA 2022, koji se održava od 2.... Samsung i LG prezentuju inovativne uređaje na sajmu tehnologije IFA 2022

Samsung Electronics i LG Electronics će predstaviti svoje najnovije kućne aparate i IT uređaje na sajmu tehnologije IFA 2022, koji se održava od 2. do 6. septembra u Berlinu, sa ciljem da uvedu inovativne tehnologije u vreme kada pandemija Covid-19 dostiže svoj endemsku fazu, saopštile su kompanije u utorak.

Na petodnevnom događaju, u berlinskom ExpoCenter Citi-ju, učestvovaće oko 1.900 kompanija iz celog sveta, uključujući 167 južnokorejskih kompanija. Očekuje se da će sajam tehnologije privući oko 240.000 posetilaca, jer se ovogodišnji događaj smatra prilikom da se upoznaju sa tehnološkim trendovima za endemsko vreme, piše Korea Times.

„Ove godine će se predstaviti kompanije iz različitih oblasti, proizvođači kućnih i aparata za zabavu, audio, telekomunikacije, računarstvo i igre. Događaj 2021. godine je otkazan, a samo 150 kompanija je instaliralo offline štandove 2020. godine, dok je broj posetilaca takođe bio ograničen na samo 1.000. Predviđa se da će ove godine biti deset puta više učesnika nego 2020.“, rekao je zvaničnik lokalne IT kompanije pod uslovom da ostane anoniman.

Od južnokorejskih kompanija očekuje se da će najviše pažnje privući Samsung i LG svojim novim proizvodima. Obe kompanije će održati konferencije za novinare u četvrtak (po lokalnom vremenu), dan pre otvaranja događaja, na kojima će predstaviti svoje štandove.

Očekuje se da će Samsung istaći svoje Bespoke kućne aparate kao što su frižideri, rerne, mašine za pranje sudova, mašine za pranje veša i mašine za sušenje veša. Pod brendom koji omogućava potrošačima da prilagode boje i dizajn spoljašnjosti uređaja, predviđa se da će Samsung proširiti svoje prisustvo na evropskom tržištu potrošačkih uređaja.

Kako bi istakla svoj globalni doprinos održivosti na IFA događaju, kompanija će predstaviti mašinu za pranje veša koja je u stanju da smanji mikroplastiku koja se stvara tokom pranja do 54 procenta.

Samsung je sarađivao sa američkim brendom odeće na otvorenom Patagonia za ekološku mašinu za pranje veša. Kompanija je objasnila da uređaj koristi tehnologiju EcoBubble, razvijenu da smanji trenje između tkanina, što je glavni uzrok pravljenja mikroplastike.

LG će prikazati OLED televizore različitih veličina, uzimajući ovaj događaj kao priliku da učvrsti svoje liderstvo na tržištu premijum televizora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...