proizvođač baterija namerava da usavrši poslovanje

Samsung SDI otvara centre za istraživanje i razvoj u SAD i Evropi

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusu

16.8.2022 20:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Samsung SDI otvara centre za istraživanje i razvoj u SAD i Evropi Samsung SDI otvara centre za istraživanje i razvoj u SAD i Evropi
Samsung SDI nastoji da poboljša svoje globalne mogućnosti istraživanja i razvoja (R&D) uspostavljanjem istraživačkih centara u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, izjavio je u... Samsung SDI otvara centre za istraživanje i razvoj u SAD i Evropi

Samsung SDI nastoji da poboljša svoje globalne mogućnosti istraživanja i razvoja (R&D) uspostavljanjem istraživačkih centara u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, izjavio je u utorak proizvođač baterija Samsung grupe.

Kompanija je saopštila da je osnovala SDI R&D America (SDIRA) u Bostonu od 15. avgusta. Ovaj objekat je njen prvi istraživački centar u SAD. Kompanija je u julu otvorila istraživačko-razvojni objekat, SDI R&D Europe (SDIRE), u Minhenu u Nemačkoj, a takođe planira da otvori još jedan u Kini, sledeće godine, piše Korea Times.

„Razlog zašto je Samsung SDI uspostavio prekomorske objekte za istraživanje i razvoj je da poveća svoje tehnološke mogućnosti kroz istraživanje i razvoj novih tehnologija baterija specijalizovanih za svaki region“, rekao je portparol kompanije.

Postrojenje kompanije u SAD ima za cilj saradnju sa univerzitetima i startapima na inovacijama tehnologije litijum-jonskih baterija i razvoju nove tehnologije baterija. SDIRE će obavljati zadatke istraživanja i razvoja sa najboljim univerzitetima i istraživačkim institutima koji se ističu u razvoju procesa i postrojenja za proizvodnju baterija.

Samsung SDI je fokusiran na razvoj tehnologije baterija sledeće generacije. U 2021. godini, troškovi istraživanja i razvoja kompanije iznosili su 877,6 milijardi vona (670 miliona dolara), što je bio najveći iznos u industriji.

Iz ove kompanije su saopštili da objekti poput SDIRA i SDIRE imaju za cilj da obezbede novorazvijene tehnologije i talentovane zaposlene u inostranstvu“, i da je u planu širenje i razvoj kapaciteta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...