američki proizvođač ulaže 50 milijardi dolara u oblasti e-vozila do 2025. godina

Više baterija za Fordove e-automobile od kompanije LG Energy Solution

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvetU fokusu

22.7.2022 20:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Više baterija za Fordove e-automobile od kompanije LG Energy Solution Više baterija za Fordove e-automobile od kompanije LG Energy Solution
LG Energy Solution će isporučiti više baterija za Ford Motor dok američki proizvođač automobila proširuje svoju globalnu proizvodnju električnih vozila, uključujući Mustang Mach-E i... Više baterija za Fordove e-automobile od kompanije LG Energy Solution

LG Energy Solution će isporučiti više baterija za Ford Motor dok američki proizvođač automobila proširuje svoju globalnu proizvodnju električnih vozila, uključujući Mustang Mach-E i E-Transit, saopštila je kompanija u petak.

LG će udvostručiti veličinu svojih proizvodnih linija baterija u Poljskoj do sledeće godine i nastaviti da gradi više fabrika.

„Obezbedili smo dovoljno baterija za proizvodnju oko 600.000 električnih vozila sledeće godine. LG Energy Solution, koji nam već duže vreme isporučuje baterije, ubrzano je povećao obim proizvodnje u Poljskoj, gde dobijamo bateriju za naše električne vozila“, rekao je zvaničnik Ford Motora, prenosi KoreaTimes.

LG isporučuje proizvode Fordu za dva svoja modela električnih vozila od druge polovine 2020. godine. Mustang Mach-E je električno sportsko terensko vozilo (SUV), koje je jedan od dva glavna proizvoda koja vode Ford pretvaranje u električna vozila, zajedno sa prvim električnim pikapom ovog proizvođača, F-150, koji je nedavno lansiran.

Mustang Mach-E je samo prošle godine zabeležio globalnu prodaju od više od 55.000 jedinica, a Ford nastavlja da povećava proizvodnju električnog SUV-a. Krajem prošle godine, izvršni direktor Ford Motora Džim Farli napisao je na Tviteru da će „kompanija povećati svoj proizvodni kapacitet Mustang Mach-E na više nego utrostručiti do 2023. godine“.

LG Energy Solution trenutno isporučuje baterije za Mustang Mach-E koji se prodaju na njegovim glavnim tržištima, kao što su Severna Amerika i Evropa.

Pored toga, Ford će uložiti 50 milijardi dolara (65,6 triliona vona) u oblast električnih vozila do 2025. godine kako bi proizvodio više od dva miliona električnih vozila godišnje. Do 2030. godine proizvođač automobila planira da poveća prodaju svojih električnih automobila na više od 50 odsto ukupne prodaje.

  • kaćica

    23.7.2022 #1 Author

    Lepa vest znacice ovim kompanijama.

    Odgovori

  • GOCA BG

    23.7.2022 #2 Author

    Naravno,ulaze se u buducnost auto industrije…

    Odgovori

  • Milovan94

    24.7.2022 #3 Author

    To je velika pomoć pomenutim kompanijama

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.7.2022 #4 Author

    Dobra poslovna saradnja i u interesu je obe strane…

    Odgovori

  • LUKA

    24.7.2022 #5 Author

    Odlicna vest

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...