investicija u kataru

Samsung C&T gradi dva solarna postrojenja u vrednosti od 630 miliona dolara

EkologijaFirme u fokusuInfrastrukturaSvetU fokusuVesti

24.8.2022 19:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Samsung C&T gradi dva solarna postrojenja u vrednosti od 630 miliona dolara Samsung C&T gradi dva solarna postrojenja u vrednosti od 630 miliona dolara
Lokalna građevinska kompanija Samsung C&T dobila je ugovor vredan 800 milijardi vona (630 miliona dolara) za izgradnju dva solarna postrojenja sa ukupnim kapacitetom proizvodnje... Samsung C&T gradi dva solarna postrojenja u vrednosti od 630 miliona dolara

Lokalna građevinska kompanija Samsung C&T dobila je ugovor vredan 800 milijardi vona (630 miliona dolara) za izgradnju dva solarna postrojenja sa ukupnim kapacitetom proizvodnje energije od 875 megavata u Kataru, saopštila je kompanija. Samsung C&T će izvesti projekat samostalno za državnu energetsku kompaniju QatarEnergy.

Izgradiće dva objekta u Mesajidu i Ras Lafanu koji će imati kapacitete do 417, odnosno 458 megavata.

Južnokorejski građevinar će izgraditi dva objekta na oko 10 kvadratnih kilometara zemljišta, što je ukupno 1.400 fudbalskih terena. Rečeno je da će tamo biti instalirano 1,6 miliona solarnih panela, piše Korea Times.

Izgradnja će početi sledećeg meseca, a završetak se očekuje u novembru 2024. godine. Kada se projekat završi, solarni objekti će obezbediti struju za energetske objekte i nacionalnu električnu mrežu u industrijskom kompleksu u vlasništvu QatarEnergy.

Istovremeno, Samsung C&T trenutno gradi LNG terminal u Kataru za 2,4 triliona vona. Kompanija već ima iskustvo u izvođenju niza velikih projekata izgradnje elektrana i ima veze sa inostranim partnerima širom sveta.

„Nakon uspešne izgradnje solarnih objekata na Guamu, kompanija je prepoznata kao globalni graditelj u oblasti proizvodnje obnovljive energije koja je pobedila u nadmetanju za izgradnju velikih solarnih objekata u Kataru“, rekao je zvaničnik kompanije Samsung C&T i dodao da u budućnosti planiraju da prošire lanac vrednosti ne samo izgradnjom više objekata obnovljivih izvora energije, već i učešćem u upravljanju poslovanjem.

  • SUNCOKRET

    25.8.2022 #1 Author

    Solarna energija električna vozila i digitalizacije. Budućnost planete i sve mnogo podseća na naucnofantasticne filmove. Još da se pojave vanzemaljci.

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.8.2022 #2 Author

    Posao buducnosti…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...