Novac za opremu uglavnom usmeren na proizvodnju i preradu voća i povrća

Šansu za pokretanje sopstvenog biznisa dobilo 30 nezaposlenih u Kraljevu

AgrobiznisBiznisPoslovanjePreduzetnikSrbijaTurizamVesti

24.4.2021 09:21 Autor: Marija Jovanović 2

Šansu za pokretanje sopstvenog biznisa dobilo 30 nezaposlenih u Kraljevu Šansu za pokretanje sopstvenog biznisa dobilo 30 nezaposlenih u Kraljevu
U okviru projekta „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“ koji sprovode Asocijacija za razvoj Ibarske doline i Grad Kraljevo, potpisani su ugovori za... Šansu za pokretanje sopstvenog biznisa dobilo 30 nezaposlenih u Kraljevu

U okviru projekta „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“ koji sprovode Asocijacija za razvoj Ibarske doline i Grad Kraljevo, potpisani su ugovori za dodelu paketa podrške za 30 nezaposlenih lica koja pripadaju ugroženim kategorijama.

Većina korisnika ovog projekta, njih 23, dobilo je opremu za proizvodnju i preradu voća i povrća, tri korisnice su dobile opremu za preradu lekovitog bilja, a četiri opremu za seoski turizam.

Vrednost opreme po korisniku iznosi oko 1.300 evra, a aktivnosti projekta usmerene su na podršku nezaposlenim licima koja pripadaju ugroženim i teže zapošljivim kategorijama stanovnika sa teritorije grada Kraljeva, saopštila je Asocijacija za razvoj Ibarske doline.

Od tri gazdinstva koja su dobila opremu za preradu lekovitog bilja dva gazdinstva će pojačati kapacitet plasteničke proizvodnje, dok je za treće imanje, koje se nalazi na području Parka prirode „Golija“ obezbeđena sušara za preradu lekovitog bilja.

Foto: Pixabay.com

Korisnice opreme za seoski turizam treba da unaprede svoje smeštajne kapacitete i ponudu u ruralnom turizmu. Od četiri podržana gazdinstva, tri se nalaze u Parku prirode „Golija“ na području sela Rudno, dok se četvrto nalazi u selu Čukojevac.

Od 23 osobe koje su dobile opremu za preradu voća i povrća, dve su dobile opremu za proizvodnju slatke i slane zimnice (džem, slatko, ajvar), dok je njih 21 dobila opremu za proizvodnju voća i povrća.

Pored opreme za sve korisnike projekta obezbeđena je i mentorska podrška u oblasti marketinga, plasmana proizvoda i udruživanja kroz kratke vrednosne lance.

Projekat je podržan u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ.

 • Jana

  24.4.2021 #1 Author

  Ulaganje u poljoprivredu, domaću proizvodnju. Nažalost takve inicijative još uvek nema dovoljno

  Odgovori

 • GocaBG

  24.4.2021 #2 Author

  To je minimum minimuma…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...