Na samitu u Dubaiju 4.000 učesnika iz 190 zemalja

Saradnja Srbije i UAE u oblasti inovacija i novih tehnologija

BiznisBolji posaoSrbijaSvetVesti

29.3.2022 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Saradnja Srbije i UAE u oblasti inovacija i novih tehnologija Saradnja Srbije i UAE u oblasti inovacija i novih tehnologija
Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Ujedinjenih Arapskih... Saradnja Srbije i UAE u oblasti inovacija i novih tehnologija

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Omar Al Olama postigli su dogovor da dve zemlje u najbližoj budućnosti potpišu sporazum o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija.

Popović i Al Olama sastali su se u okviru Svetskog samita vlada koji se danas i sutra održava u Dubaiju.

Na sastanku je potvrđena spremnost Srbije i UAE za produbljivanje bilateralne saradnje u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, a najavljeno potpisivanje sporazuma jedan je od konkretnih koraka koji se preduzimaju u tom pravcu, prenosi Beta.

Popović je, kako je saopštio njegov kabinet, uputio poziv Al Olami da poseti Beograd i da se lično uveri u to kako se Srbija razvija u oblasti informacionih tehnologija, ali i u izgradnji puteva, bolnica, železničkog saobraćaja i pametnih gradova.

Svetskom samitu vlada prisustvuje više od 4.000 ljudi iz 190 zemalja, a od toga oko 200 ministara i 20 premijera i šefova država.

U okviru Samita biće organizovane brojne diskusije u cilj kreiranja novih državnih politika za suočavanje sa globalnim izazovima u oblasti ekonomije, energetike, zdravstva, ekologije i inovacija.

 • Milovan94

  29.3.2022 #1 Author

  Svaki vid saradnje nam je dobrodošao.

  Odgovori

 • VERA

  29.3.2022 #2 Author

  Velika prilika za razmenu iskustava i ideja. Lepo je sto smo i mi imali uceanike.

  Odgovori

 • GOCA BG

  29.3.2022 #3 Author

  Videcemo sta ce biti posle Samita…

  Odgovori

 • NATI29

  31.3.2022 #4 Author

  Cekamo realizaciju dogovora

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...