Vrednost britanske softverske kompanije dostigla više od 10 milijardi dolara

Schneider Electric razmatra otkup udela manjinskih akcionara kompanije Aveva

BiznisInvesticijeNovacPoslovanjeVesti

24.8.2022 19:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Schneider Electric razmatra otkup udela manjinskih akcionara kompanije Aveva Schneider Electric razmatra otkup udela manjinskih akcionara kompanije Aveva
Iz kompanije Schneider Electric saopšteno je da se razmatra mogućnost otkupa udela od manjinskih akcionara firme Aveva Group, koja radi na razvoju industrijskih softvera.... Schneider Electric razmatra otkup udela manjinskih akcionara kompanije Aveva

Iz kompanije Schneider Electric saopšteno je da se razmatra mogućnost otkupa udela od manjinskih akcionara firme Aveva Group, koja radi na razvoju industrijskih softvera.

U francuskom industrijskom konglomeratu veruju da bi u kombinaciji sa kompanijom Aveva brže realizovali strategiju rasta, navodi se i saopštenju korporacije u čijem vlasništvu je već 60 odsto softverske firme listirane u Londonu.

Iz kompanije Schneider navode da još uvek nisu dali zvaničnu ponudu firmi Aveva i da još uvek nisu sigurni da li će krenuti u tom smeru ili ne. Prema zakonima o preuzimanju u Velikoj Britaniji, Schneider ima rok da do 21. septembra u 17 sati dostavi ponudu.

Vrednost akcija kompanije Aveva na trgovanju u Londonu porasla je za 34 odsto, čime je tržišna vrednost kompanije dostigla 8,9 milijardi funti (odnosno 10,5 milijardi dolara). U prethodnih godinu dana Aveva je izgubila skoro polovinu svoje vrednosti.

Generalni direktor kompanije Schneider Electric Žan Paskal Trikoar (Jean-Pascal Tricoire) usmeravao je više investicija ka sektorima poslovanja koji pomažu kompanijama u procesu digitalizacije. Firma Aveva bavi se razvojem softverskih alata za kompanije koje pružaju komunalne usluge, proizvođače nafte i gasa, transportna i druga preduzeća, navodi se na veb-sajtu kompanije.

Prema originalnom ugovoru koji su potpisale kompanije Schneider i Aveva, francuska kompanija nije bila u mogućnosti da poveća svoj udeo dve godine po sklapanju dogovora.

  • SUNCOKRET

    25.8.2022 #1 Author

    Erspekricno je ulagati u digitalizaciju jer je to pravac razvoja sveta.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    25.8.2022 #2 Author

    Perspektivno, izvinjavam se na slovnoj grešci.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...