Trčanjem do boljeg zdravlja i čistije okoline

Serbia Business Run i Schneider Electric partneri u ostvarivanju održivih ciljeva

InovacijeLifestylePoslovanjeSrbijaVestiZdravlje

3.3.2022 16:51 Autor: Marija Krsmanović 11

Serbia Business Run i Schneider Electric partneri u ostvarivanju održivih ciljeva Serbia Business Run i Schneider Electric partneri u ostvarivanju održivih ciljeva
U toku prethodne godine jedno od najvažnijih svetskih pitanja bilo je okretanje održivim izvorima energije. Paralelno sa zabrinutošću za sopstveno zdravlje počeli smo da... Serbia Business Run i Schneider Electric partneri u ostvarivanju održivih ciljeva

U toku prethodne godine jedno od najvažnijih svetskih pitanja bilo je okretanje održivim izvorima energije. Paralelno sa zabrinutošću za sopstveno zdravlje počeli smo da brinemo o zdravlju planete, pa smo svedočili potpisivanju globalnog obećanja kojim se od država očekuje svođenje emisija štetnih gasova na nulu kao i prelazak na održive izvore energije.

U Srbiji se neretko pominjala sintagma “zelena agenda”, a “održivost” sada već polako postaje deo rečnika svakog biznisa čije poslovanje uključuje dugoročno planiranje.

Jedan takav biznis upravo je Schneider Electric, kompanija za automatizaciju i upravljanje energijom, čiji je glavni cilj da kroz saradnju sa klijentima ostvari održive ciljeve, te se njeno poslovanje oslanja na “odluku da do 2025. godine bude carbon neutral kompanija, da do 2030. prestane da emituje ugljen-dioksid, a da do 2050. dostigne net-zero supply chain”.

U skladu sa tim, kompanija je sklopila partnerstvo sa poslovno-sportskom organizacijom Serbia Business Run, koja ove godine organizuje sedmu po redu seriju poslovno-trkačkih događaja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici, a cilj im je da zajedno šire svest o zdravijem stilu života na ekološki način.

U narednih pet godina zajedno planiraju da Serbia Business Run pretvore u najveću poslovno-sportsku manifestaciju u regionu, a kako kažu, to planiraju da ostvare postepenim “uvođenjem inovativnih tehnoloških rešenja poput solarnih panela, reciklažnog sistema na svakoj trci”.

Početak ovog projekta prigodno je obeležen zajedničkom prezentacijom Serbia Business Run organizacije i kompanije Schneider Electric u Novom Sadu, na kojoj su se učesnicima obratili direktor Schneider Electric Hub Dragoljub Damljanović i menadžer za organizaciju u Serbia Business Run Dušan Nedić. Obojica su istakli važnost širenja ekološke svesti, a Damljanović se posebno osvrnuo na održive ciljeve kompanije Schneider Electric.

“Schneider Electric predstavlja jednu od najuticajnijih kompanija u oblasti održivosti i veoma mi je drago da je upravo naša kompanija naslovni sponzor Serbia Buisness Run. Naša želja je da ovaj događaj koji tradicionalno okuplja trkače iz brojnih kompanija od ove godine ima i novi cilj a to je podizanje svesti o značaju brige o našoj okolini i važnosti odgovornog ponašanja ne samo pojedinaca, već i kompanija. Potrebno je da svako od nas preduzme konkretne korake u cilju smanjivanja emisije ugljen-dioksida, da utičemo na negativni trend klimatskih promena i pametno, na “zeleni” način trošimo resurse koje imamo. Ponosni smo na našu zajednicu Schneider Electric Serbia Business Run, gde zaposleni, i partneri treniraju i trče zajedno kako bi napravili razliku za našu planetu, jer je to jedan od najboljih primera posvećenosti održivosti, budućim generacijama i zelenim inovacijama”, izjavio je Damljanović ovom prilikom.

Učesnici Serbia Business Run imaće priliku da trče ili hodaju pet kilometara, a pravo učešća imaju svi, nevezano za poziciju u kompaniji, broj godina ili nivo utreniranosti. U trci učestvuju timovi kompanija, sa najmanje tri člana, bez ograničenja maksimalnog broja učesnika.

  • VERA

    3.3.2022 #1 Author

    Dobar primer organizovanja zaposlenih sa ciljem bavljenja sportom.

    Odgovori

  • Zorica S.

    3.3.2022 #2 Author

    Ovo moze svaka firma da organizuje,lep primer.

    Odgovori

  • MARKO7

    3.3.2022 #3 Author

    A bravo im ga bravo, svaka im čast! Ovo mi je dalo dobru ideju da se organizuje neki fudbal naprimer!

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.3.2022 #4 Author

    Sjajno,ovo treba da zazivi kod nas…

    Odgovori

  • Arsenije Prepodobni

    3.3.2022 #5 Author

    Što bi rekli drevni Kinezi: „Ko trči, taj i čisti“.

    Odgovori

  • GINKO

    4.3.2022 #6 Author

    Sport je uvek dobrodošao, pametna stvar.

    Odgovori

  • IRINA

    4.3.2022 #7 Author

    Odlično što to organizuju super znači za uključivanje mladih ljudi

    Odgovori

  • DEKSI

    4.3.2022 #8 Author

    To je lepo, i treba sto vise sportskih aktivnosti.

    Odgovori

  • DANA

    4.3.2022 #9 Author

    Lepo.Treba ukljuciti zajednicu u projekte

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    5.3.2022 #10 Author

    Svaka cast lepa vest tako i treba

    Odgovori

  • TINA

    8.3.2022 #11 Author

    Dobra ideja. Svako ko ima mogucnosti treba da je sprovede

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...