prva istraživanja su obavljena 2019. godine

Shell blizu otkrića gasa i nafte u Albaniji?

BiznisRegionSvetVesti

5.7.2022 15:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Shell blizu otkrića gasa i nafte u Albaniji? Shell blizu otkrića gasa i nafte u Albaniji?
Albanski premijer Edi Rama nagovestio je u utorak da je kompanija Shell blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte u Albaniji, koje će u... Shell blizu otkrića gasa i nafte u Albaniji?

Albanski premijer Edi Rama nagovestio je u utorak da je kompanija Shell blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte u Albaniji, koje će u velikoj meri uticati ne samo na budućnost te zemlje, već i na energetsku budućnost Evrope.

„Puni smo nade da ćemo uskoro moći da obavestimo javnost u našoj zemlji i regionu, ali i izvan regiona, o veoma važnom otkriću na kojem Shell radi u našoj zemlji. Oni odbijaju da razgovaraju o tome, ali ima znakova da smo blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte“, rekao je Rama tokom posete Holandiji, prenosi Beta pozivajući se na albansku novinsku agenciju ATA.

Rama je u utorak razgovarao sa predstavnicima holandskih kompanija koje posluju u Albaniji i sa drugim investitorima zainteresovanim za proširenje delatnosti.

Kompanija Shell je u maju 2019. saopštila da su istraživanja kod grada Berat, u centralnoj Albaniji, potvrdila mogućnost značajnog otkrića nafte.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...