u periodu od 15. do 17. jula

Simulator čeonog sudara i prevrtanja na Adi Ciganliji u Beogradu

AutomobiliLifestyleVesti

14.7.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Simulator čeonog sudara i prevrtanja na Adi Ciganliji u Beogradu Simulator čeonog sudara i prevrtanja na Adi Ciganliji u Beogradu
Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa JP „Ada Ciganlija“ realizovaće promotivne aktivnosti sa ciljem podizanja svesti o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa u putničkim... Simulator čeonog sudara i prevrtanja na Adi Ciganliji u Beogradu

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa JP „Ada Ciganlija“ realizovaće promotivne aktivnosti sa ciljem podizanja svesti o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa u putničkim automobilima.

Od 15. do 17. jula, posetioci Ade Ciganlije u Beogradu imaće priliku da isprobaju simulator čeonog sudara i simulator prevrtanja vozila i da se, u kontrolisanim uslovima na zabavan i bezbedan način, uvere u značaj upotrebe sigurnosnog pojasa, kako na prednjem, tako i na zadnjem sedištu, navodi se u saopštenju.

Simulatori sudara i prevrtanja biće postavljeni na novobeogradskoj strani Ade (u blizini ulazne rampe), a proba u prisustvu stručnog osoblja i predstavnika Agencije omogućena je tokom sva tri dana u periodu od 12 do 20 časova.

„Neophodno je da podignemo nivo upotrebe sigurnosnog pojasa u automobilima. Podsećamo da je sigurnosni pojas obavezno koristiti na prednjem i na zadnjem sedištu. Povećanjem upotrebe pojasa, smanjujemo posledice eventualnih saobraćajnih nezgoda. U Srbiji tek svaki peti putnik na zadnjem sedištu koristi pojas i zato apelujemo i na vozače i na putnike da poštuju saobraćajne propise i vezuju pojas.“, rekao je Branko Stamatović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...