Završava se drugi krug isplata otpremnina za radnike Fiata

Sindikat FCA procenjuje da će fabriku napustiti više od 800 zaposlenih

SrbijaVesti

26.7.2022 16:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Sindikat FCA procenjuje da će fabriku napustiti više od 800 zaposlenih Sindikat FCA procenjuje da će fabriku napustiti više od 800 zaposlenih
Isplata otpremnina za radnike fabrike Fiat u Kragujevcu koji su tehnološki višak završava se danas, navodi predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fiat Chrysler Automobiles (FCA)... Sindikat FCA procenjuje da će fabriku napustiti više od 800 zaposlenih

Isplata otpremnina za radnike fabrike Fiat u Kragujevcu koji su tehnološki višak završava se danas, navodi predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Saša Đorđević

Prema njegovim rečima, radnicima na kućnu adresu stižu rešenja o prestanku radnog odnosa, piše Beta.

Đorđević navodi da i dalje nema zvaničnih podataka kompanije o broju radnika koji u drugom krugu napuštaju Fiat uz otpremnine. Kako kaže, sindikat procenjuje da se radi o više od 800 radnika.

U prvom krugu FCA i fabriku Fiat Plastic napustila su 492 radnika uz isplatu otpremnina.

Đorđević je izrazio čuđenje jer kompanija do sada nije objavila zvanične podatke o broju radnika koji će otići na rad u Slovačku, onih koji ostaju da rade u kompaniji do početka proizvodnje električnog vozila, kao i o broju radnika koji napuštaju fabriku uz otpremnine.

On smatra treba da se objave tačne cifre i „stavi tačka na to pitanje“. Kako navodi, te podatke ima kompanija, ali i država.

Prema dogovoru iz pregovora sa predstavnicima Vlade Srbije, isplaćena je otpremnina od 790 evra po godini staža u Fiatu, odnosno 500 evra za godišnji staž koji su radnici ostvarili u nekadašnjoj Zastavi.

Đorđević je naveo da naredne nedelje očekuje poziv iz Predsedništva Srbije za sastanak u vezi sa realizacijom socijalnog programa.

  • GOCA BG

    26.7.2022 #1 Author

    Iskreno se nadam da ce svi radnici biti ispostovani po ugovoru…

    Odgovori

  • Ana

    28.7.2022 #2 Author

    Silom ili milom, ce im izaci u susret

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...