očekuje se da svima legnu sredstva u narednih nekoliko radnih dana

FCA pušta naloge bankama za isplatu otpremnina radnicima

SrbijaVesti

22.7.2022 11:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

FCA pušta naloge bankama za isplatu otpremnina radnicima FCA pušta naloge bankama za isplatu otpremnina radnicima
Fiatovim radnicima, koji se nisu opredelili za odlazak u Slovačku i proglašeni su za tehnološki višak, u narednih nekoliko dana biće isplaćene otpremnine, saopštio... FCA pušta naloge bankama za isplatu otpremnina radnicima

Fiatovim radnicima, koji se nisu opredelili za odlazak u Slovačku i proglašeni su za tehnološki višak, u narednih nekoliko dana biće isplaćene otpremnine, saopštio je danas Samostalni sindikat FCA Srbija.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija Saša Đorđević, kompanija će tokom dana pustiti naloge ka bankama za isplatu otpremnina.

„Očekujemo da isplata otpremnina bude završena u narednih nekoliko dana, onako kako smo se dogovorili, 790 evra po godini staža u Fijatu i 500 evra po godini staža u nekadašnjoj Zastavi“, rekao je Đorđević. On je izrazio očekivanje da će se po završetku isplate otpremnina znati i tačan broj radnika koji napuštaju fabriku uz otpremnine.

Prethodno su otpremnine isplaćene za 492 radnika koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak uz socijalni program.

Đorđević je rekao da do kraja meseca očekuje novi sastanak predstavnika sindikata u Predsedništvu Srbije u vezi sa realizacijom socijalnog programa, listom radnika koji pripadaju zaštićenim kategorijama i mogućnostima za upošljavanje bivših Fiatovih radnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.