korona kriza bitno uticala na kupovinu putničkih vozila

Škoda, Fiat i Toyota najprodavaniji automobili u Srbiji

AutomobiliLifestyleSrbijaVesti

17.7.2021 13:10 Autor: Miljan Paunović 2

Škoda, Fiat i Toyota najprodavaniji automobili u Srbiji Škoda, Fiat i Toyota najprodavaniji automobili u Srbiji
U prvih šest meseci 2021. godine u Srbiji je prodato 12.752 novih automobila, a tri najprodavanije marke su Škoda, Fiat i Toyota. S druge... Škoda, Fiat i Toyota najprodavaniji automobili u Srbiji

U prvih šest meseci 2021. godine u Srbiji je prodato 12.752 novih automobila, a tri najprodavanije marke su Škoda, Fiat i Toyota.

S druge strane pojedine marke automobila su prodale samo po jedan primerak za šest meseci, piše Nova S. Jak uticaj korona virusa tokom prošle godine bitno je uticao na prodaju automobila, ali je sada stanje na tržištu novih vozila za prvih šest meseci značajno bolje.

U prvoj polovini svakog meseca objave se podaci o prodaji, odnosno registraciji novih vozila u Srbiji za prethodni mesec. Nedavno su stigli i rezultati za jun 2021. godine i sada je jasnija slika koje automobile građane Srbije najviše zanimaju.

Prodaja svih tipova motornih vozila u Srbiji, koja pored putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila (LKV), obuhvata i mopede, motocikle, teške četvorocikle i teretna vozila, posle prvih šest meseci zaustavila se na ukupno 19.256.

U Top 5 listu prodaje putničkih automobila u Srbiji za januar-jun 2021 su: Škoda 2.610, Fiat 1.569, Toyota 777, Kia 748, Renault 736.

  • TINA

    17.2.2022 #1 Author

    Zato sto su najbolji

    Odgovori

  • SLAVICA

    21.5.2023 #2 Author

    Nije ni cudo, pa skodu voze svi drzavni sluzbenici

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...