SKROMNO INTERESOVANJE ZA MORATORIJUM NA KREDITE U HRVATSKOJ Manje od 10 odsto dužnika

RegionVesti

21.4.2020 14:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SKROMNO INTERESOVANJE ZA MORATORIJUM NA KREDITE U HRVATSKOJ Manje od 10 odsto dužnika SKROMNO INTERESOVANJE ZA MORATORIJUM NA KREDITE U HRVATSKOJ Manje od 10 odsto dužnika
Prema podacima Hrvatskog udruženja banaka (HUB), zahtev za moratorijum na otplatu kreditnih obaveza prema bankama podnelo je skoro 30 hiljada građana i oko 9,5... SKROMNO INTERESOVANJE ZA MORATORIJUM NA KREDITE U HRVATSKOJ Manje od 10 odsto dužnika

Prema podacima Hrvatskog udruženja banaka (HUB), zahtev za moratorijum na otplatu kreditnih obaveza prema bankama podnelo je skoro 30 hiljada građana i oko 9,5 hiljada firmi.

Kada je reč o strukturi kredita čiju otplatu građani žele da prolongiraju, podaci banaka upućuju da se gotovo 90 odsto zahteva odnosi na gotovinske kredite, prenosi novac.hr.

Okvirne procene govore da se za moratorijum opredelilo manje od 10 odsto dužnika, s obzirom na činjenicu da stambene kredite ima oko 100.000 domaćinstava, a gotovinske njih oko 300 hiljada. Iz toga proizilazi da je odlaganje otplate kredita zatražilo svako 13-to domaćinstvo.

S obzirom na činjenicu da će primanje zahteva za odlaganje plaćanja kredita trajati do 31. maja, kao i na činjenicu da su procedure za podnošenje zahteva nedavno pokrenute, banke tek očekuju znatniji rast broja zahteva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...