U garantovanom snabdevanju više od 80.000 preduzetnika

Skuplja struja za korisnike garantovanog snabdevanja u Hrvatskoj

EURegionVesti

19.12.2022 08:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Skuplja struja za korisnike garantovanog snabdevanja u Hrvatskoj Skuplja struja za korisnike garantovanog snabdevanja u Hrvatskoj
Upravni odbor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) usvojilo je početkom decembra novu odluku o iznosu tarifnih stavki za garantovano snabdevanje električnom energijom od 1.... Skuplja struja za korisnike garantovanog snabdevanja u Hrvatskoj

Upravni odbor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) usvojilo je početkom decembra novu odluku o iznosu tarifnih stavki za garantovano snabdevanje električnom energijom od 1. januara do 31. marta 2023. godine, pa će takvim korisnicima struja poskupeti 15 odsto, saznao je portal energetika-net.com, a preneo SeeBiz.

U garantovanom snabdevanju nalazi se više od 80.000 kupaca iz kategorije preduzetnika, navodi energetika-net, uz podsećanje da je garantovano snabdevanje usluga namenjena, između ostalog, lošim i neurednim platišama u kategoriji preduzetnika, koji su postepenih povećanjem cene stimulisani da pronađu tržišnog snabdevača.

Prema podacima koje su dobili od HERA proizlazi da takvi kupci sporo „izlaze“ iz garantovanog snabdevanja, i da se njihov broj ne menja bitno.

U obrazloženju odluke o novoj tarifi za prvo tromesečje 2023. godine navedeno je da su stavke više za 15 odsto od onih u četvrtom kvartalu ove godine zato što je referentna cena sa mađarske burze HUDEX porasla za 15 odsto u oktobru u odnosu na jul.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...