Svi oni koji rade u poslovnim gradskim prostorima biće oslobođeni plaćanja kirije za maj

Skupština Grada Beograda u četvrtak odlučuje o olakšicama za ugostitelje

SrbijaVesti

26.4.2021 19:49 Autor: Marija Jovanović 6

Skupština Grada Beograda u četvrtak odlučuje o olakšicama za ugostitelje Skupština Grada Beograda u četvrtak odlučuje o olakšicama za ugostitelje
Odbornici Skupštine Grada Beograda glasaće u četvrtak o predlozima za pomoć ugostiteljima kako bi preživeli krizu, zadržali zaposlene i isplaćivali redovno plate, izjavio je... Skupština Grada Beograda u četvrtak odlučuje o olakšicama za ugostitelje

Odbornici Skupštine Grada Beograda glasaće u četvrtak o predlozima za pomoć ugostiteljima kako bi preživeli krizu, zadržali zaposlene i isplaćivali redovno plate, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Happy.

“Verujem da će gradski odbornici prihvatiti predlog koji sam podneo da se ugostitelji koji rade u poslovnim prostorima čiji je vlasnik Grad Beograd oslobode plaćanja kirije za maj. Ovu pogodnost dobiće 481 ugostitelj koji radi u 41.999 kvadrata poslovnih prostora. Na ovaj način želimo da pomognemo ugostiteljima da nadoknade gubitke koje su imali u martu i aprilu ove godine, kada nisu mogli da rade” poručio je Vesić i dodao da od ugostitelja očekuje da zadrže svoje zaposlene i da im redovno isplaćuju plate.

Foto: Tanjug

Kako prenosi Beoinfo, Vesić je rekao da će odbornici Skupštine grada odlučivati i o njegovom predlogu da se svi ugostitelji koji rade na teritoriji grada oslobode plaćanja takse u junu i julu za zauzeće javne površine za bašte.

“Ova odluka je dodatna pomoć ugostiteljima. Želim samo da bude jasno da će ovu pomoć moći da koriste samo ugostitelji čije su bašte legalne, odnosno oni koji su dobili dozvolu lokalne samouprave za postavljanje bašte. Oni koji su bašte postavili nelegalno, mogu da očekuju kaznu i neka ne računaju da mogu bilo kada da rade bez dozvole. Dakle, moja poruka ugostiteljima je da što pre posete opštine i podnesu zahteve za postavljanje bašti jer će tako ostvariti pravo da dva meseca ne plaćaju takse”, rekao je zamenik gradonačelnika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...