bez posla ostalo 105 radnika

Skupština Prokuplja donela odluku o likvidaciji JKP Hameum

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

28.9.2022 18:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Skupština Prokuplja donela odluku o likvidaciji JKP Hameum Skupština Prokuplja donela odluku o likvidaciji JKP Hameum
Skupština Prokuplja usvojila je u sredu Odluku o pokretanju postupka likvidacije Javno-komunalnog preduzeća (JKP) Hameum, čime je 105 radnika tog preduzeća ostalo bez posla.... Skupština Prokuplja donela odluku o likvidaciji JKP Hameum

Skupština Prokuplja usvojila je u sredu Odluku o pokretanju postupka likvidacije Javno-komunalnog preduzeća (JKP) Hameum, čime je 105 radnika tog preduzeća ostalo bez posla.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kazao je da je Grad kao osnivač JKP Hameum, u postupku izdvajanja osnovao novo komunalno preduzeće Vodovod kome je povereno vodosnabdevanje i održavanje kanalizacione mreže i gradskog groblja, dok su kako je rekao, čistoća, tržnice, zelenilo i parking servis poverene koncesionaru, prenosi Beta.

Ocenio je da će Vodovod i koncesionar „efikasnije, kvalitetnije i jeftinije“ obavljati većinu komunalnih poslova i dodao da se rezultati njihovog rada „već mogu videti na gradskim ulicama“.

Gradonačelnik je dodao da se 47 radnika JKP Hameum prijavilo za socijalni program, odnosno novčanu naknadu koja iznosi zbir devet prosečnih plata u Srbiji. Radnici koji su ostali bez posla i nisu se opredelili da uzmu novčanu naknadu u vidu socijalnog programa najavili su da će svoja prava zatražiti na sudu.

JKP Hameum je drugo prokupačko javno preduzeće koje je po istom principu ugašeno u roku od godinu dana. Prethodno je ugašen Sportski centar gde je bez posla ostalo 70 radnika.

  • GOCA BG

    28.9.2022 #1 Author

    Da se ugasi JP,prosto neverovatno sta se radi kod nas…

    Odgovori

  • kaćica

    28.9.2022 #2 Author

    Bas me cudi ova odluka.

    Odgovori

  • GAGA

    29.9.2022 #3 Author

    Mesetarenje…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    29.9.2022 #4 Author

    Ako su se ovim postupcima rqacionalizovali troškovi to je u redu ali ljudima treba pomoći da nadju posao.

    Odgovori

  • LUKA

    2.10.2022 #5 Author

    Cudna odluka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...