festival piva će u avgustu biti održan u novom ruhu

Skymusic će isplatiti honorare izvođačima prošlogodišnjeg Beer Festa i preuzeti festival

BiznisKulturaLifestyleManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

31.3.2022 11:09 Autor: Stefan Petrović 15

Skymusic će isplatiti honorare izvođačima prošlogodišnjeg Beer Festa i preuzeti festival Skymusic će isplatiti honorare izvođačima prošlogodišnjeg Beer Festa i preuzeti festival
Moguće razrešenje nezavidne situacije u kojoj su se našli izvođači sa prošlogodišnjeg Beer Festa zbog neisplaćivanja zarada počelo je da se formira kada su... Skymusic će isplatiti honorare izvođačima prošlogodišnjeg Beer Festa i preuzeti festival

Moguće razrešenje nezavidne situacije u kojoj su se našli izvođači sa prošlogodišnjeg Beer Festa zbog neisplaćivanja zarada počelo je da se formira kada su na adresu Skymusic produkcije stigle prve prijave buking agenata izvođača i bendova, potvrdio je u razgovoru za Biznis.rs osnivač i direktor ove produkcijske kuće Milenko Škarić.

Podsetimo, izvođači su pre nekoliko dana objavili zajedničko saopštenje za javnost, u kome su rekli da još uvek nisu dobili nikakav odgovor organizatora Beer Festa, zbog čega još uvek nisu isplaćeni, neki delimično, a neki u celosti.

„Za razliku od nekih kolega, muzička rok scena nije uznemiravala preterano javnost proteklih godina, iako je i nama, usled pandemije, rad bio onemogućen, pa time i prihodi. Sada, kada su koncertne aktivnosti koliko-toliko vraćene, najveći festival i njegovi sponzori dozvoljavaju sebi ono što ni sa jednim od neuporedivo manjih festivala nije slučaj: da besramno duguje novac ljudima koji su svoj posao pošteno obavili, strpljivo pre toga deleći sudbinu sa svima ostalima koji takođe nisu mogli da rade u prethodnom periodu“, navedeno je u njihovom saopštenju.

Najnovija vest kaže da će upravo Skymusic preuzeti Beer Fest, kao i da će sopstvenim sredstvima nadoknaditi honorare svim izvođačima koji su ostali uskraćeni.

„Javili su se pojedini buking agenti u ime nekih izvođača, a brzinu kojom ćemo ovaj problem rešiti ustanovićemo nakon razgovora sa svim bendovima, odnosno njihovim agentima“, kaže za naš portal Milenko Škarić.

On dodaje da isplata zarada ni na koji način ne utiče na održavanje ovogodišnjeg Beer Festa, prvi put pod zaštitnim znakom Skymusica, kao i to da se ne očekuje da se sa isplatom posebno „razvlači“, već da će vrlo brzo pokušati da se pronađe najbolji modalitet za rešenje problema.

Na pitanje da li ovaj problem može na bilo koji način da stvori neku vrstu reputacionog rizika Beer Festa, Škarić kaže da je reputacija Skymusica daleko značajnija nego reputacija bilo kog drugog festivala i da nema nikakvih zebnji.

Foto: Pixabay.com

„Ako mi stojimo kao garant iza festivala, ne vidim nikakav potencijalni problem u kontekstu poverenja izvođača“, naglašava on.

Takođe, naš sagovornik dodaje i da sam festival postoji već 19 godina, kao i da je njegova produkcijska kuća gestom da isplati 62 benda pokazala koliko joj je stalo do svega i da je poverenje u ovu kuću dodatno ojačano.

A pored poverenja biće pojačan i program ovogišnjeg festivala koji će se održati u novom ruhu. Kako ističe Škarić, ove godine se očekuje i dosta stranih izvođača, čime će Beer Fest postati internacionalizovaniji festival što je, ocenjuje, odlična stvar za turizam naše zemlje.

„Biće to bolji i veći nego bilo koji Beer Fest do sada“, naglašava Škarić.

Vladica Radević, dosadašnji organizator Belgrade Beer Fest-a i direktor BKM (Beogradske kulturne mreže), je na konferenciji za medije objasnio je kako je došlo do toga da bendovi nisu mogli da budu isplaćeni.

„Za nama je nekoliko veoma teških godina, pandemija je najviše pogodila izvođače i organizatore muzičkih događaja. Prošle godine smo u gotovo nemogućim uslovima uspeli da održimo brend Beer Fest. Prošli festival imao je više od 60 izvođača, i kvantitet i kvalitet. Radili smo najbolje što smo mogli u datim okolnostima. Nakon toga nastaju finansijski problemi u firmi, koje pokušavamo da rešimo već mesecima“, pojasnio je Radević, dodajući da je većinski vlasnik BKM-a u katastrofalnoj finansijskoj situaciji koja vuče na bankrot, a reč je o dugu koji se broji u milionima evra.

Radević je rekao da je u jednom momentu postalo jasno da jedan deo honorara bendovima neće biti isplaćen, a da smatra da je revolt muzičara kojima je BKM ostao dužan potpuno opravdan.

  • LJUBIŠA

    31.3.2022 #1 Author

    A jesu platili porez? Mitrović sve otima…

    Odgovori

  • DEKSI

    31.3.2022 #3 Author

    Mnogo volim Beer fest, nadam se da ce biti jos bolji.

    Odgovori

  • Milovan94

    31.3.2022 #4 Author

    Koja nepravda prema izvođačima. Kada je bio festival a još nisu isplaćeni honorari.

    Odgovori

  • TATJANA

    31.3.2022 #6 Author

    Kako to da su se tako kasno oglasili da nisu isplaceni

    Odgovori

  • GAGA

    31.3.2022 #7 Author

    Sramota, ali BKM je jos 2019. imao negativno poslovanje

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.3.2022 #8 Author

    Sramota stvarno,za organizaciju su se potrudili i da dovedu izvodjace,a onda nastaje bankrot?!

    Odgovori

  • DANIJELA

    31.3.2022 #9 Author

    Samo se smenjuju na samom vrhu.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    31.3.2022 #10 Author

    Nadam se da će Skymusic rešiti sve probleme i da ćemo ove godine imati još bolji Beer fest!

    Odgovori

  • BRANA19

    1.4.2022 #11 Author

    Dobro su se setili da ih isplate…

    Odgovori

  • IRINA

    1.4.2022 #12 Author

    Eto lepo da se isplate ti ljudi

    Odgovori

  • Milisavka

    3.4.2022 #13 Author

    Nadajmo se da će više uložiti i da će festival biti još bolji

    Odgovori

  • NATI29

    3.4.2022 #14 Author

    Treba ulagati u jedan od najposecenih festivala piva kod nas

    Odgovori

  • MARE

    25.4.2022 #15 Author

    Samo da Djule ne isloristi honorar za novi album

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...