SLAMKA SPASA OD 30 MILIJARDI FUNTI Britanija smanjuje porez ugostiteljima i podstiče zapošljavanje

NovacSvetTurizamVesti

8.7.2020 15:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SLAMKA SPASA OD 30 MILIJARDI FUNTI Britanija smanjuje porez ugostiteljima i podstiče zapošljavanje SLAMKA SPASA OD 30 MILIJARDI FUNTI Britanija smanjuje porez ugostiteljima i podstiče zapošljavanje
Ministar finansija Velike Britanije Riši Sunak predstavio je u sredu plan mera Vlade za ublažavanje katastrofalnih posledica pandemije na tamošnju ekonomiju. Krizni plan, vredan... SLAMKA SPASA OD 30 MILIJARDI FUNTI Britanija smanjuje porez ugostiteljima i podstiče zapošljavanje

Ministar finansija Velike Britanije Riši Sunak predstavio je u sredu plan mera Vlade za ublažavanje katastrofalnih posledica pandemije na tamošnju ekonomiju.

Krizni plan, vredan čak 30 milijardi funti, ima za cilj najpre da smanji stopu nezaposlenosti.

Ministar finansija obećao je pomoć od 1.000 funti za svakog poslodavca koji vrati prethodno otpuštenog zaposlenog na posao, prenose britanski mediji uz podsećanje da je tokom aprila i maja britanska ekonomija zabeležila pad od čak 25 odsto.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Jedan od najpogođenijih sektora privrede- turizam i ugostiteljstvo, takođe su obuhvaćeni ovim planom.

Sunak je u Britanskom parlamentu najavio slamku spasa za ove sektore kroz smanjenje poreza na robu i usluge sa 20 odsto na pet procenata. Ovo smanjenje biće na snazi do januara sledeće godine.

To će, kako navodi Euronews, biti spasonosni pojas za sektor turizma i ugostiteljstva u Velikoj Britaniji. Čitavih 4,5 milijardi funti predviđeno je za oporavak ovog sektora privrede, objasnio je Sunak.

Ministar finansija u vladi Borisa Džonsona, takođe je pozvao sve da tokom avgusta obeduju u britanskim restoranima i pabovima. Svako ko, između ponedeljka i srede, obeduje u lokalima dobiće popust od deset funti, koji će ići na teret tamošnje Vlade.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...