Šest objekata na više od 20.000 kvadratnih metara

Sledeći BIG tržni centar planiran u Čačku

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

30.8.2022 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Sledeći BIG tržni centar planiran u Čačku Sledeći BIG tržni centar planiran u Čačku
Čačak bi uskoro mogao da se priključi listi gradova u kojima posluje tržni centar BIG. Naime, kako se navodi u urbanističkom projektu za izgradnju... Sledeći BIG tržni centar planiran u Čačku

Čačak bi uskoro mogao da se priključi listi gradova u kojima posluje tržni centar BIG. Naime, kako se navodi u urbanističkom projektu za izgradnju poslovnog objekta BIG Čačak, novi tržni centar planiran je na prostoru nekadašnje fabrike Hemijska industrija PKS Lateks i Prvi maj.

Urbanističkim projektom obrađuje se prostor u površini od 57.640 kvadratnih metara, koji je do sada razrađivan Planom generalne regulacije „Industrijska zona, kompleksi bolnice i kasarne“, prenosi eKapija.

Urbanističkom projektu prethodio je projekat preparcelacije kojim su formirane cele parcele koje ulaze u obuhvat koji je predmet razrade. Planirano je rušenje svih postojećih objekata i izgradnja novih. Planira se organizacija sadržaja u funkciji tržnog centra BIG Čačak, u okviru koga će se naći trgovina, ugostiteljstvo i usluge.

„Postavka objekata prati koncept otvorenog tržnog centra, u formi poluotvorenog bloka. U okviru ovog UP-a se razrađuje kompleks u funkciji poslovanja sa prelazima preko Lozničke reke zbog mogućnosti povezivanja sa sadržajima koji će biti razrađeni u okviru druge faze“, ističe se u urbanističkom projektu koji je na javnom uvidu bio do 26. avgusta.

Preduzeće Urbanprojekt iz Čačka je uradilo urbanistički projekat za potrebe kompanije CEE–BIG Management iz Beograda. Njime je predviđen prostor pod objektima u površini od 20.103 m2 i 556 parking mesta. Ukupna površine ostale namene iznose 51.610 m2, a javne namene 6.019 m2.

Dodaje se da je konceptualnim rešenjem planirana potpuno nova mreža internih saobraćajnica u okviru kompleksa. Planirano je šest novih objekata u formi poluotvorenog bloka, od kojih su četiri u funkciji poslovnog prostora (zgrade sa prodavnicama) i dva uslužna objekta (restorana).

Izgradnja novih objekata može se raditi fazno, u skladu sa pribavljenom tehničkom dokumentacijom i potrebama investitora. Jedan od predloga je da se izgradnja poslovnih objekata radi u prvoj fazi, a prelazi preko Lozničke reke u drugoj. Svaku fazu realizacije treba, kako je naglašeno u urbanističkom projektu, da prati adekvatno infrastrukturno opremanje.

CEE-BIG MANAGEMENT DOO BEOGRAD

Omladinskih Brigada 88, 11000 BEOGRAD-NOVI BEOGRAD , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
4.570.415,06 (2021)
Broj zaposlenih:
24 (2021)
  • VILENJAK

    30.8.2022 #1 Author

    Ko će zaraditi za tolike tržne centre?! A neka fabrika?!

    Odgovori

  • kaćica

    30.8.2022 #2 Author

    Lepo bas toga uvek treba.

    Odgovori

  • TATJANA

    31.8.2022 #3 Author

    Nama trrba da zaradimo pa onda da imaamo gde da trosimo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...