Nakon požara radnici se vraćaju u pogone

Sloboda u Čačku ponovo radi

SrbijaVesti

8.6.2021 10:51 Autor: Miljan Paunović 4

Sloboda u Čačku ponovo radi Sloboda u Čačku ponovo radi
Fabrika namenske industrije Sloboda u Čačku od danas ponovo radi, a radnici su od jutros u šest sati u pogonima, rekao je generalni direktor... Sloboda u Čačku ponovo radi

Fabrika namenske industrije Sloboda u Čačku od danas ponovo radi, a radnici su od jutros u šest sati u pogonima, rekao je generalni direktor te kompanije Zoran Stefanović.

“Počela je proizvodnja, osim u pogonima pirotehnike i artificije, gde postoji određeni rizik za radnike, tako da ćemo sačekati još dva dana da se radnici vrate i u te pogone“, kazao je Stefanović za Tanjug.

Dodao je da su specijalizovane ekipe danas počele da detaljno pregledaju deo fabrike u kojoj se u noći između četvrtka i petka dogodila eksplozija, a kako kaže, taj teren će se paralelno i čistiti.

Formirana je komisija koja će utvrditi uzrok požara koji je pričinio veliku materijalnu štetu, a Stefanović navodi da je rano govoriti o proceni štete.

U noći između četvrtka i petka, u Kompaniji Sloboda u Čačku došlo je do požara u izdvojenom delu fabrike koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara.

Požar je nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije, a u incicentu nije bilo žrtava i povređenih.

Tagovi
FABRIKA VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...