Revizija otkrila nepravilnosti u transakcijama

Slovenački Petrol tuži bivšu upravu zbog štete veće od osam miliona evra

EUVesti

23.4.2021 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Slovenački Petrol tuži bivšu upravu zbog štete veće od osam miliona evra Slovenački Petrol tuži bivšu upravu zbog štete veće od osam miliona evra
Slovenački Petrol koji se bavi distribucijom naftnih derivata podigao je tužbu tešku više od osam miliona evra protiv bivše uprave, koju je vodio Tomaž... Slovenački Petrol tuži bivšu upravu zbog štete veće od osam miliona evra

Slovenački Petrol koji se bavi distribucijom naftnih derivata podigao je tužbu tešku više od osam miliona evra protiv bivše uprave, koju je vodio Tomaž Berločnik.

Na Skupštini uprave Petrola u petak, koju je vodila Nada Drobne Popovič, saopštena je odluka o podnošenju tužbe.

Kompanija je pokrenula reviziju poslovanja bivše uprave u prvim mesecima 2021. godine koja je obuhvatila 30 transakcija. Pokazalo se da je u osam bilo nepravilnosti, o čemu su obavešteni akcionari, piše SEEbiz.

Procenjeno je da je šteta prilikom dokapitalizacije i pripajanja mBulla i nekoliko manjih kompanija veća od osam miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...