Krediti japanskog konglomerata u Goldman Sachs grupi niži za 39 odsto

SoftBank smanjuje pozajmice u finansijskim institucijama

BankeNovacSvetVesti

30.5.2022 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SoftBank smanjuje pozajmice u finansijskim institucijama SoftBank smanjuje pozajmice u finansijskim institucijama
U finansijskoj godini koja se završila u martu SoftBank grupa je smanjila pozajmice od banke Mizuho Financial Group za 4,5 odsto, na 812 milijardi... SoftBank smanjuje pozajmice u finansijskim institucijama

U finansijskoj godini koja se završila u martu SoftBank grupa je smanjila pozajmice od banke Mizuho Financial Group za 4,5 odsto, na 812 milijardi jena (6,38 milijardi dolara), navodi se u priloženoj dokumentaciji.

Krediti koje japanski konglomerat ima u investicionoj firmi JPMorgan Chase & Co niži su za 23 odsto i iznose 637 milijardi jena, dok su u Goldman Sachs grupi pali za 39 odsto, na 364 milijarde jena, piše Reuters.

Ovi podaci su objavljeni nakon saopštenja da je konglomerat imao rekordni investicioni gubitak u Vision fondu, uzrokovan padom vrednosti tehnoloških akcija.   

Osnivač i generalni direktor kompanije SoftBank Masajoši Son (Masayoshi Son), čija godišnja zarada i bonusi dosežu 100 miliona jena, obećao je da će smanjiti tempo ulaganja kako bi sačuvao gotovinu. Finansijski direktor kompanije Jošimicu Goto (Yoshimitsu Goto) imao je pad zarade i bonusa za 39 odsto, na 293 miliona jena.

Izvršni direktor banke Mazuho Masahiro Kihara rekao je da u ovoj finansijskoj instituciji nisu zabrinuti za finansije kompanije SoftBank.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...