SOLARNU ELEKTRANU KOD TREBINJA GRADI ERS Investicija oko 100 miliona KM

EkologijaInvesticijeNovacRegionU fokusuVesti

11.6.2020 12:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SOLARNU ELEKTRANU KOD TREBINJA GRADI ERS Investicija oko 100 miliona KM SOLARNU ELEKTRANU KOD TREBINJA GRADI ERS Investicija oko 100 miliona KM
Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) dostavila je Vladi u Banjaluci ponudu da gradi Solarnu fotonaponsku elektranu “Trebinje 1”, vrednosti sto miliona konvertibilnih maraka (KM). Snaga... SOLARNU ELEKTRANU KOD TREBINJA GRADI ERS Investicija oko 100 miliona KM

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) dostavila je Vladi u Banjaluci ponudu da gradi Solarnu fotonaponsku elektranu “Trebinje 1”, vrednosti sto miliona konvertibilnih maraka (KM). Snaga i vrednost elektrane manji su u odnosu na prvobitni plan ERS, a do polovine avgusta treba da bude definisan koncesioni ugovor, prenosi portal capital.ba

Vlada Republike Srpske utvrdila je uslove za dodelu koncesije za izgradnju Solarne fotonaponske elektrane u mestu Zupci, 12 kilometara od grada Trebinja.

U uslovima se navodi da će solarna elektrana biti maksimalne instalisane snage 73 MW, procenjene godišnje proizvodnje od 101,5 GWh. Ukupna procenjena vrednost investicije je 100,75 miliona KM.

Koncesija će se dodeliti ERS na period od 50 godina, a ERS će morati da plati jednokratnu naknadu od 503 hiljade . Kasniije će plaćati koncesionu naknadu od 0,0055 KM po proizvedenom KWh električne energije.

Prema Privremenom operativnom planu nabavki za 2020. godinu, koji je ERS usvojila krajem prošle godine, bilo je previđeno da solarna elektrana košta 136 miliona KM i da bude jače snage, odnosno 100 MW, sa godišnjom proizvodnjom od 147,7 GWh.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...