Ruske sankcije protiv 25 američkih državljana

Šonu Penu trajno zabranjen ulazak u Rusiju

KulturaLifestyleSvetVesti

5.9.2022 15:38 Autor: Vladimir Jokanović 10

Šonu Penu trajno zabranjen ulazak u Rusiju Šonu Penu trajno zabranjen ulazak u Rusiju
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova uvrstilo je još 25 američkih državljana na listu sankcija, uključujući zvaničnike, ali i glumce Šona Pena (Sean Penn) i Bena... Šonu Penu trajno zabranjen ulazak u Rusiju

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova uvrstilo je još 25 američkih državljana na listu sankcija, uključujući zvaničnike, ali i glumce Šona Pena (Sean Penn) i Bena Stilera (Ben Stiller), saopšteno je na zvaničnom sajtu ministarstva.

Sankcije su uvedene kao odgovor „na sve više ličnih sankcija protiv ruskih građana, koje je uvela administracija američkog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden)“, navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi Russia Today.

Na spisku 25 sankcionisanih osoba je grupa članova američkog Kongresa, visokih zvaničnika, predstavnika poslovne i stručne zajednice, kao i ličnosti iz kulture. Njima je zabranjen ulazak u Rusiju na trajnoj osnovi, kako je saopšteno.

Pored glumaca Pena i Stilera, na spisku sankcionisanih pojedinaca su i američka ministarka za trgovinu Đina Rajmondo (Gina Raimondo) i nekoliko njenih zamenika. SAD su prethodno zapretile Rusiji novim sankcijama ukoliko sprovedu referendume o osamostaljenju u delovima Ukrajine koje drže pod kontrolom.

Šon Pen zatekao se u Ukrajini, gde je snimao dokumentarni film, kada je otpočela ruska vojna intervencija u toj zemlji.

Uprkos savetima američkih diplomata da hitno napusti zemlju, kako je rekao Pen, on je ostao da snima, istovremeno pružajući verbalnu podršku ratnim naporima Ukrajine. Govoreći o druženju sa svojim kolegom i aktuelnim ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim tokom prvih dana rata, Šon Pen je ocenio da je „on rođen za ovo“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...