ČUVENA JAPANSKA KOMPANIJA U STRELOVITOM UZLETU

Sony beleži rekordan skok vrednosti akcija

Hi-techLifestyleSvetVesti

1.3.2021 08:15 Autor: Vladimir Jokanović 0

Sony beleži rekordan skok vrednosti akcija Sony beleži rekordan skok vrednosti akcija
Čuvena japanska kompanija Sony ostvarila je rast akcija za 8,41 odsto u ovoj godini. Akcije ostalih kompanija u sektoru audio-video produkcije porasle su za... Sony beleži rekordan skok vrednosti akcija

Čuvena japanska kompanija Sony ostvarila je rast akcija za 8,41 odsto u ovoj godini. Akcije ostalih kompanija u sektoru audio-video produkcije porasle su za 6,08 odsto. Prema navodima potrošačke diskrecione grupe koja uključuje 251 kompaniju, akcije kompanije Sony privlače pažnju mnogih investitora zbog natprosečnih performansi.

Finansijski model Zacks Sector Rank, koji uključuje 251 kompaniju rangirao je Sony u prvu kategoriju akcija „snažne kupovine“, prenosi Nasdaq. Tokom poslednjih 90 dana, prema procenama Zacks Sectora izgledi za godišnju zaradu na akcijama kompanije Sony porasli su za 42,32 procenta.

Zacks Sector Rank je dokazani model koji ističe akcije kompanija koje bi mogle da ostvare tržišni profit u naredna tri meseca. Akcije kompanije Sony porasle su u četvrtak za 10,4 odsto, što je njihov najveći dnevni dobitak od maja 2019. Sony Corp. ojačao je do svog decenijskog maksimuma nakon povećanja svojih izgleda za rast operativnog prihoda za 34 procenta.

Izvor: Google

Kompanija sa sedištem u Tokiju očekuje da će u fiskalnoj godini koja se završava u martu zaraditi 940 milijardi jena (8,9 milijardi dolara) u poređenju sa 700 milijardi jena (6,57 milijardi dolara) u prethodnoj fiskalnoj godini, prenosi Yahoo Finance, pozivajući se na Bloomberg.

Novi Sony Playstation 5 prodat je u 4,5 miliona primeraka u prva tri meseca od kada se pojavio na tržištu, uprkos proizvodnim poteškoćama zbog nestašice nekih komponenata, a Sony očekuje da će premašiti svoj cilj o prodaji 7,6 miliona jedinica do kraja marta. U planu za narednu fiskalnu godinu je prodaja dodatnih 14,8 miliona komada SPS 5.

Sony je takođe povećao broj pretplatnika na Play Station Plus za 1,5 miliona i sada ih ima 47,4 miliona. Kompanija iz Tokija prodala je 4,1 milion primeraka svoje vodeće igre Spider Man. Rast broja pretplatnika i prodaja softvera pomogli su kompaniji da prevaziđe procene analitičara i završi poslednji kvartal prošle kalendarske godine sa 359,2 milijarde jena (3,37 milijardi dolara) operativne dobiti. Potražnja za hardverom fotoaparata za i-Phone 12 dodatno je ojačala poslovanje kompanije Sony.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...