Da li stižu bolja vremena za stopu zaposlenosti na Iberijskom poluostrvu?

Španija najavljuje nove zakone o radu do početka 2022. godine

EUVesti

11.5.2021 13:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Španija najavljuje nove zakone o radu do početka 2022. godine Španija najavljuje nove zakone o radu do početka 2022. godine
Španija namerava da usvoji nove zakone o radu do početka sledeće godine, kako bi olakšala otvaranje radnih mesta dok se njena ekonomija oporavlja od... Španija najavljuje nove zakone o radu do početka 2022. godine

Španija namerava da usvoji nove zakone o radu do početka sledeće godine, kako bi olakšala otvaranje radnih mesta dok se njena ekonomija oporavlja od pandemije, prenosi BNN Bloomberg.

„Cilj nam je da imamo novi okvir tržišta rada do početka 2022. godine, koji obezbeđuje rast kvalitetnih radnih mesta sa većom produktivnošću i boljim platama“, izjavila je ministarka ekonomije Nadija Kalvino (Nadia Calvino) na konferenciji za novinare.

Ministarka napominje da je vlada, koju predvodi socijalistički premijer Pedro Sančez (Pedro Sanchez) u pregovorima sa sindikatima i poslovnim lobijima o potencijalnim promenama Zakona o radu. Prema njenim rečima, reforme imaju za cilj pojednostavljenje broja ugovora i modernizaciju okvira za kolektivno pregovaranje u zemlji.

Španija je imala jednu od najviših stopa nezaposlenosti u Evropi, čak i pre nego što ju je zahvatila pandemija. Ova država kao i druge zemlje radi na reorganizaciji svojih ekonomija, kao deo paketa investicija i reformi vezanih za fond za oporavak od pandemije Evropske unije, a sve to u cilju podsticanja srednjoročnog rasta, piše BNN Bloomberg.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...