Netflix objavio podatke o svojoj najgledanijoj seriji

Squid Game vredi 900 miliona dolara

KulturaLifestyleSvetVestiZanimljivosti

18.10.2021 10:14 Autor: Redakcija Biznis.rs

Squid Game vredi 900 miliona dolara Squid Game vredi 900 miliona dolara
Južnokorejski pop-kulturni fenomen, igrana serija Squid Game, zvanično vredi 891 milion američkih dolara, odnosno toliko svetski lider u strimingu originalnog sadržaja, kompanija Netflix, procenjuje... Squid Game vredi 900 miliona dolara

Južnokorejski pop-kulturni fenomen, igrana serija Squid Game, zvanično vredi 891 milion američkih dolara, odnosno toliko svetski lider u strimingu originalnog sadržaja, kompanija Netflix, procenjuje njen dosadašnji finansijski impakt, koji ne obuhvata samo čistu dobit od konkretnog broja prikazivanja/preuzimanja, već i lančani uticaj.

Seriju o „krvavoj rijaliti igri“ od početka prikazivanja počelo je da gleda više od 132 miliona domaćinstava širom sveta, za prvih mesec dana.

Netflix podatke o gledanosti beleži drugačije od ranijih merača TV rejtinga, pa tako njegova statistika broji ljude koji su počeli da gledaju neki sadržaj barem prvih nekoliko minuta. U slučaju serije Squid Game, procenjuje se da je barem 89 odsto gledalaca koji su počeli da je gledaju, nastavilo da je prati i posle 75 minuta, a da je 66 odsto gledalaca, odnosno 87 miliona prijavljenih naloga, odgledalo čitavu sezonu serije u prva 23 dana prikazivanja.

Širom sveta, zbirno gledajući, odgledano je 1,4 milijardi sati ovog južnokorejskog hita, prenosi Bloomberg.

Najvažniji podatak za Netflix – pored činjenice da je, mereno gledanjem tokom prvog meseca prikazivanja, Squid Game postala najgledanija serija svih vremena na ovoj platformi (nadmašivši prethodnog šampiona, Bridgerton) – ona ujedno veliki donosilac profita jer je bila jako jeftina u izradi.

Naime, snimanje čitave serije koštalo je ukupno 21,4 miliona dolara, otprilike 2,4 miliona dolara po epizodi. U ovom trenutku apsolutno je izvesno da će serija doživeti nastavak. 

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.