SRBIJA DOBILA DOZVOLU ZA IZVOZ SADNICA U EU Vrhunski kvalitet voća presudan za pozitivnu odluku Evropske komisije

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

30.7.2020 15:59 Autor: Marija Jovanović

SRBIJA DOBILA DOZVOLU ZA IZVOZ SADNICA U EU Vrhunski kvalitet voća presudan za pozitivnu odluku Evropske komisije SRBIJA DOBILA DOZVOLU ZA IZVOZ SADNICA U EU Vrhunski kvalitet voća presudan za pozitivnu odluku Evropske komisije
Srbija je uz Izrael, SAD i Novi Zeland poslednjom odlukom Evropske komisije dobila dozvolu da izvozi sadnice i sadni materijal na tržište EU, navode... SRBIJA DOBILA DOZVOLU ZA IZVOZ SADNICA U EU Vrhunski kvalitet voća presudan za pozitivnu odluku Evropske komisije

Srbija je uz Izrael, SAD i Novi Zeland poslednjom odlukom Evropske komisije dobila dozvolu da izvozi sadnice i sadni materijal na tržište EU, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

„Reč je o važnoj i ekskluzivnoj odluci što potvrđuje činjenica da nijedna druga zemlja na svetu van Evropske unije nema tu mogućnost“, rekli su za Tanjug u nadležnom ministarstvu.

Foto: Pixabay.com

Razlog za donošenje takve odluke je vrhunski kvalitet sadnica voća koje se proizvode u Srbiji, dokazana spremnost srpskih institucija da održe visok nivo kvaliteta proizvedenog sadnog materijala, kao i napornog rada Ministarstva poljoprivrede tokom pandemije korona virusa, jer je pretila opasnost od nemogućnosti prodaje.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...