građani sigurni u slučaju duže krize?

Srbija nabavila dovoljne količine energenata i hrane

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

26.2.2022 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Srbija nabavila dovoljne količine energenata i hrane Srbija nabavila dovoljne količine energenata i hrane
Nema naznaka da će biti poremećaja na tržištu, kao posledice sukoba Rusije i Ukrajine, i Srbija je nabavila dovoljne količine energenata i hrane, izjavio... Srbija nabavila dovoljne količine energenata i hrane

Nema naznaka da će biti poremećaja na tržištu, kao posledice sukoba Rusije i Ukrajine, i Srbija je nabavila dovoljne količine energenata i hrane, izjavio je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je novinarima u Palati Srbija rekao da su nabavljene količine pšenice i kukuruza dovoljne za narednih šest meseci, da je kupljeno 30.000 tona dodatnih količina brašna.

Dodao je da su obezbeđene i dovoljne količine pirinča, ulja, soli i dugotrajnog mleka, sardina, ali da se još uvek čeka potvrda za još 3.000 tona mleka u prahu.

Kada su u pitanju energenti, naglasio je da postoje ratne i mirnodopske rezerve pri Vojsci Srbije, zatim pri Ministarstvu energetike i u robnim rezervama, prenela je Beta.

„Problemi su sa cenama sirovina, sa cenama energenata i to su stvari koje ćemo uspeti u potpunosti da osiguramo za građane, da mogu da imaju stabilnost i sigurnost“, naveo je Vučić.

Vučić je rekao da ima dovoljno dizela, benzina, mazuta, sirove nafte, mlaznog goriva i drugih rezervi za snabdevanje od 13 do 22 dana, u zavisnosti od energenta.

On je na konferenciji za novinare pročitao zaključke koje je po pitanju stava Srbije o Rusiji i Ukrajini usvojio danas Savet za nacionalnu bezbednost, i naveo da će o tom dokumentu odlučivati Vlada Srbije u narednih 48 sati.

  • Dragana

    26.2.2022 #1 Author

    Mozda za pocetak.

    Odgovori

  • STRAHINJA

    26.2.2022 #2 Author

    Za sada da, videcemo kako ce teci situacija za dalje

    Odgovori

  • SNEZANA

    26.2.2022 #3 Author

    Bravo ,nadajmo se.

    Odgovori

  • PEPE007

    26.2.2022 #4 Author

    Cekaj cekaj, sto tako spominje nas dragi precednik “nabavila dovoljnu kolicinu hrane“ ? Kao da oni nesto znaju da ce se desavati u svetu tj. Evropi, pa na neki nacin pripremaju ljude. Dajte ljudi buditi svesni, da ce krah ekonomije kao i svega ostalog biti, i sto pre da se okrenemo selu i domacoj proizvodnji, za nas same. 💪🏼👍

    Odgovori

  • JANA

    26.2.2022 #6 Author

    Nas predsesnik Vucic zna sta radi ,napravio je vec dovoljno rezervi da ne trebamo da se sekiramo ,a i poljoprovreda nam je na zavidnom nivou ,jedino oko trebamo da se brinemo to je gas ,videcemo kada zagudi na zimu da li smo i gasa dovoljno obezbedili

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    26.2.2022 #7 Author

    U prevodu, imacete šta da jedete DO izbora što je najbitnije.

    Odgovori

  • TATJANA

    26.2.2022 #8 Author

    Do proleca da se prezivi

    Odgovori

  • STRELAC

    26.2.2022 #9 Author

    Bitno da je Vucic iznenadjen kolicom pirinca koji se pojede na mesecnom nivou?Izvoli Srbijo pa glasaj ponovo!!!

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.2.2022 #10 Author

    Zasto se uopste spominju zalihe hrane i gasa?!!

    Odgovori

  • Maša

    27.2.2022 #11 Author

    Dovoljno za sta?!

    Odgovori

  • BOLEK

    20.3.2022 #12 Author

    Bice za sve nas

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...