Vinci više neće biti operater za zemaljsko opsluživanje na beogradskom aerodromu

Air Serbia najavila saradnju sa engleskom kompanijom Menzies Aviation

Srbija

3.10.2023 12:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Air Serbia najavila saradnju sa engleskom kompanijom Menzies Aviation Air Serbia najavila saradnju sa engleskom kompanijom Menzies Aviation
Nacionalna avio-kompanija Air Serbia potpisala je danas memorandum o razumevanju sa kompanijom Menzies Aviation, kako je navedeno, vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja,... Air Serbia najavila saradnju sa engleskom kompanijom Menzies Aviation

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia potpisala je danas memorandum o razumevanju sa kompanijom Menzies Aviation, kako je navedeno, vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja, koja će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ od februara 2024. godine.

„Prema sporazumu koji je do sada najveći za Menzies u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji“, saopštila je Air Serbia.

Potvrđena je i namera o zajedničkom ulaganju (joint venture), kao “podršci ambicioznim planovima rasta nacionalne avio-kompanije.”

Sa 50 odsto tržišnog udela na aerodromu „Nikola Tesla“, srpska nacionalna avio-kompanija je proširila svoju mrežu sa 15 novih destinacija u 2022. godini, uz još 23 destinacije u 2023. Od novembra, srpska nacionalna avio-kompanija će uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta, dodajući na taj način drugi najveći grad u Portugaliji u svoju mrežu destinacija.

Ovim je prekinuta saradnja sa francuskom kompanijom Vinci na zemaljskom opsluživanju.

Direktor kompanije Menzies Aviation Filip Joanig (Philipp Joeinig) istakao je da najavljeno zajedničko ulaganje predstavlja veliki korak za njegovu kompaniju zato što, kako je rekao, podržava njihova nastojanja da prošire prisustvo na Balkanu i podrže nova tržišta u oblasti avio-saobraćaja.

Kompanija Menzies Aviation je vodeći globalni partner za usluge zemaljskog opsluživanja, koji posluje na šest kontinenata, na oko 255 aerodroma, u više od 60 zemalja, uslužujući više od četiri miliona letova godišnje i rukujući sa više od dva miliona tona tereta, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...