Prepreka visoki troškovi Aerodroma Nikola Tesla

Ryanair trenutno ne razmišlja o uvođenju letova iz Beograda

SrbijaTurizam

26.9.2023 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ryanair trenutno ne razmišlja o uvođenju letova iz Beograda Ryanair trenutno ne razmišlja o uvođenju letova iz Beograda
Visoki troškovi Aerodroma Nikola Tesla razlog su zbog kojeg niskotarifni avio-prevoznik Ryanair ne planira da leti iz Beograda „ali nastavlja da prati srpsko tržište... Ryanair trenutno ne razmišlja o uvođenju letova iz Beograda

Visoki troškovi Aerodroma Nikola Tesla razlog su zbog kojeg niskotarifni avio-prevoznik Ryanair ne planira da leti iz Beograda „ali nastavlja da prati srpsko tržište u potrazi za mogućnostima“, piše portal Exyuaviation, a prenosi N1. Kompanija Ryanair u Srbiji održava letove iz Niša.

„Beogradski aerodrom je previše skup i nije opcija za nas u ovom trenutku. Nastavićemo da pratimo srpsko tržište. Ono je za nas interesantno i ako vidimo da njegov potencijal možemo da pretvorimo u profit, odlučićemo o daljem proširenju na to tržište. Verujemo da srpsko tržište ima veliki potencijal. Smeštanje aviona u Beogradu nije trenutno opcija za nas, ali razvoj sa kompanijom Ryanair se brzo dešava. Naravno, ovo ne znači da Ryanair neće nastaviti da proširuje svoju mrežu iz Niša i doprinosi rastu broja putnika“, naveo je ovaj avio-prevoznik.

Portal Exyuaviation navodi da je konkurent avio-kompanije Ryanair – Wizz Air nedavno stacionirao svoj četvrti avion u Beogradu.

Uprava aerodroma prethodno je zabeležila da tržište niskotarifnih prevoznika „predstavlja važan deo razvoja Aerodroma Beograd“.

„Na beogradskom aerodomu već postoji značajan broj letova niskobudžetskih avio-kompanija. Ipak, odluka o uvođenju letova za Beograd je na kompaniji Ryanair”, naveli su.

Portal navodi da Ryanair, u okviru bivše Jugoslavije, ima bazu u Zagrebu, a, takođe, održava operacije iz Podgorice, kada je reč o glavnim gradovima.

Regionalno gledano, avio-kompanija ima baze u Budimpešti, Bukureštu i Sofiji, a uskoro će pokrenuti i letove za Tiranu.

Tokom predstojeće zimske sezone 2023/24, Ryanair će, kako se navodi, biti treći najveći niskotarifni prevoznik u Srbiji na osnovu raspoloživog kapaciteta sedišta, iza kompanija Wizz Air i Pegasus Airlines, ali ispred avio-kompanije easyJet i norveškog Air Shuttlea.

„Tokom zime, koja traje od 29. oktobra do 30. marta naredne godine, na prodaju je pušteno ukupno 36.636 sedišta. Održaće operacije od Niša do Malte i Beča, dok su usluge za aerodrom Stokholm Arlanda smanjene na sezonske letnje letove“, navela je kompanija.

Air Serbia je nedavno navela da nije važno da li je konkurencija Ryanair ili Wizz Air.

„Nema mnogo aerodroma na Balkanu na kojima se ove niskotarifne avio-kompanije takmiče jedna protiv druge. U Zagrebu, što se tiče niskotarifnih prevoznika, dominira Ryanair. U Beogradu je to Wizz Air. Tržišta zemalja bivše Jugoslavije još nisu zrela. Avio-kompanije to vide i ne žele da se upuštaju u direktan izazov kroz stimulisanje cena”, navela je Air Serbia, prenosi portal Exyuaviation.

 • SABRINA

  26.9.2023 #1 Author

  Za one koji često putuju dobro bi došlo da postoji još jedna niskotarifna avio kompanija iz Beograda.

  Odgovori

 • DASHA

  28.9.2023 #2 Author

  Bice i to jednog dana

  Odgovori

 • DUCA

  1.10.2023 #3 Author

  Za sada ne razmišlja što ne znači da se nešto u međuvremenu neće promeniti.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...