Irska kompanija smatra da je crnogorska vazdušna luka postala nekonkurentna

Ryanair nezadovoljan odlukom Aerodroma Podgorica da poveća takse

Firme u fokusuU fokusu

3.7.2023 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ryanair nezadovoljan odlukom Aerodroma Podgorica da poveća takse Ryanair nezadovoljan odlukom Aerodroma Podgorica da poveća takse
Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća takse, Ryanair je odlučio da prekine letove te kompanije iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb, rečeno je... Ryanair nezadovoljan odlukom Aerodroma Podgorica da poveća takse

Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća takse, Ryanair je odlučio da prekine letove te kompanije iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb, rečeno je dnevnom listu „Pobjeda“ iz te irske avio-kompanije.

„Ovo povećanje naplate čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju naknade da bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja, i imaće štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore“, istakli su u toj niskobudžetnoj kompaniji.

Osim Ryanaira, letove iz Podgorice ka Beču i Rimu od oktobra će ukinuti i mađarski Wizz Air.

U izjavi za Pobjedu, iz Wizz Aira su kazali da su u okviru stalnog istraživanja i potrage za novim mogućnostima ruta, doneli odluku da privremeno obustave letove između Beča i Podgorice, kao i Rima i Podgorice, ali da će te rute nastaviti da postoje tokom letnje sezone.

Iz Aerodroma su za portal Cdm istakli da ih kompanije Ryanair i Wizz Air nisu zvanično obavestile da od kraja oktobra ukidaju letove ka Barseloni, Zagrebu, Rimu i Beču.

„U komunikaciji sa avio-kompanijama, Aerodromi Crne Gore redovno ažuriraju informacije o statusu postojećih i potencijalnih ruta. Iako zvanično obaveštenje nije dostavljeno, postoje najave da pomenute rute neće održati celogodišnjost, ali i da se može računati na otvaranje novih“, rekli su iz Aerodroma, uz ocenio da LCC (low cost carier) kompanije posluju po biznis modelu koji se ogleda u relativno čestim korekcijama koje se odnose na frekvencije i rute, pa čak i promene baze.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...