planirano dalje širenje na evropskom tržištu

Ryanair udvostručio prihode

NovacPoslovanjeSvet

23.5.2023 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ryanair udvostručio prihode Ryanair udvostručio prihode
Irski niskobudžetni avioprevoznik Ryanair je u fiskalnoj godini koja je završila u martu više nego udvostručio prihode zahvaljujući snažnom oporavku putničkog saobraćaja. Track all... Ryanair udvostručio prihode

Irski niskobudžetni avioprevoznik Ryanair je u fiskalnoj godini koja je završila u martu više nego udvostručio prihode zahvaljujući snažnom oporavku putničkog saobraćaja.

Ukupni operativni prihod najvećeg evropskog avioprevoznika porastao je na 10,78 milijardi evra, sa 4,8 milijardi godinu dana ranije, pokazao je finansijski izveštaj, koji je prenela Mina.

Dobit pre oporezivanja iznosila je 1,4 milijarde evra, dok je prethodnu fiskalnu godinu zaključio s gubitkom od 429,8 miliona.

Putnički promet u fiskalnoj 2022/2023. skočio je 74 odsto na 168,6 miliona putnika, objavila je kompanija sa sedištem u Dablinu.

Pozitivan godišnji rezultat pripisuje se snažnom oporavku prometa, povećanim cenama karata i povoljnoj zaštiti od izloženosti riziku promene cena goriva.

U prva tri ovogodišna meseca, četvrtom kvartalu fiskalne 2022/2023. godine, tradicionalno slabom periodu za prevoznike, Ryanair je zabeležio gubitak od 154 miliona evra.

Izvršni direktor kompanije Majkl O’Liri (Michael O’Leary) u interbvjuu za Financial Times istakao je da strategija za dalji rast podrazumeva uzimanje još većeg udela od konkurencije na evropskom nebu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...