saradnja u ovoj oblasti može biti značajno unapređena

Ambasador SAD: Američki investitori zainteresovani za energetiku Srbije

EkologijaInfrastrukturaInvesticijeSrbijaU fokusu

17.12.2022 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ambasador SAD: Američki investitori zainteresovani za energetiku Srbije Ambasador SAD: Američki investitori zainteresovani za energetiku Srbije
Američki investitori su „zainteresovani za ulaganje u nove i tehnološki savremene energetske kapacitete u Srbiji, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije“, rekao je... Ambasador SAD: Američki investitori zainteresovani za energetiku Srbije

Američki investitori su „zainteresovani za ulaganje u nove i tehnološki savremene energetske kapacitete u Srbiji, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije“, rekao je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Kristofer Hil (Christopher Hill).

On je u razgovoru s ministarkom rudarstva i energetike Srbije Dubravkom Đedović u petak, rekao da je uveren da saradnja u oblasti energetike može biti značajno unapređena, prenosi Beta.

„Kada se ceo svet suočava sa energetskom krizom, Srbija je opredeljena da pokrene veliki ciklus investicija u energetsku infrastrukturu kako bi obezbedila energetsku nezavisnost u izazovnim godinama koje su pred nama. Istovremeno veoma smo angažovani na diverzifikaciji izvora snabdevanja gasom, ali i naftom“, rekla je Đedović.

Podsetila je da je u toku rad na strateškim dokumentima kojima će biti definisani koraci smanjenja negativnih uticaja energetskog sektora na životnu sredinu.

„Posvećeni smo unapređenju saradnje sa SAD u energetskom sektoru i potrebna su nam iskustva američkih kompanija koje su već pokazale interesovanje da učestvuju u važnim projektima u oblasti obnovljivih izvora energije“, naglasila je ministarka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...