ruski napadi usmereni na uništavanje mreže električne energije

SAD poslale prvi paket energetske pomoći Ukrajini

SvetU fokusu

13.12.2022 18:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SAD poslale prvi paket energetske pomoći Ukrajini SAD poslale prvi paket energetske pomoći Ukrajini
Sjedinjene Američke Države poslale su prvi paket energetske opreme za Ukrajinu vredan 13 miliona dolara, s ciljem ojačavanja energetske infrastrukture te zemlje koja se... SAD poslale prvi paket energetske pomoći Ukrajini

Sjedinjene Američke Države poslale su prvi paket energetske opreme za Ukrajinu vredan 13 miliona dolara, s ciljem ojačavanja energetske infrastrukture te zemlje koja se nalazi pod pojačanim ruskim napadima.

Prema najavama, još dve pošiljke pomoći takve vrste SAD nameravaju da pošalju do kraja ove sedmice, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

SAD su prošloga meseca objavile kako će u Ukrajinu poslati energetsku opremu u vrednosti od 53 miliona dolara.

Ruski napadi su od oktobra orijentisani na uništavanje ukrajinske mreže snabdevanja električnom energijom i grejanjem, a takvu taktiku Kijev i ukrajinski saveznici smatraju namerom da se našteti civilima.

Poslednji ruski napadi za posledicu su imali ostanak miliona Ukrajinaca bez struje i grejanja pri temperaturama ispod nule.

„Rusija namerno pokušava Ukrajince ubiti hladnoćom kako se približava zima. Naša strategija u ovom trenutku je pomoći Ukrajini da se zaštiti od ovih namernih napada na energetsku infrastrukturu kojom se koriste civili, jer bi se mogla dogoditi humanitarna katastrofa“, kazao je visoki američki zvaničnik.

Ukrajinska vlada pozvala je građane na štednju energije.

  • TATJANA

    15.12.2022 #1 Author

    A sto su oni izazivali humanitarne katastrofe, toga se ne secaju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...