Povratna karta po ceni 119 evra

AnadoluJet uspostavio direktne letove na liniji Beograd – Ankara

BiznisSrbijaTurizam

23.12.2021 13:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AnadoluJet uspostavio direktne letove na liniji Beograd – Ankara AnadoluJet uspostavio direktne letove na liniji Beograd – Ankara
Turska avio-kompanija AndaluJet uspostavila je jutros direktnu liniju Ankara – Beograd, na kojoj će avioni saobraćati dva puta nedeljno. Avio iz Ankare sleteo je... AnadoluJet uspostavio direktne letove na liniji Beograd – Ankara

Turska avio-kompanija AndaluJet uspostavila je jutros direktnu liniju Ankara – Beograd, na kojoj će avioni saobraćati dva puta nedeljno. Avio iz Ankare sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla oko 9.15 sati.

Vrpcu su ispred aviona presekli član odbora direktora aviokompanije Turkish Airlines, čiji je AnadoluJet podbrend, Orhan Birdal, direktor aviokompanije AnadoluJet Said Šamil Karakaš (Said Samil Krakas) i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj (Hami Aksoy), izvršni direktor za komercijalne poslove kompanije Belgrade Airport Miodrag Mirković i direktori turističkih organizacija Srbije i Beograda, Marija Labović i Miodrag Popović.

Cena povratne karte iz Beograda za Ankaru iznosi 119 evra.

„Ova usluga predstavlja priliku našim srpskim prijateljima da posete i Ankaru i Kapadokiju. Pored toga, let iz Ankare povezaće naše goste iz Beograda sa važnim turističkim centrima kao što su Antalija i Izmir, kao i sa još 31 domaćom i 23 međunarodne destinacije iz Ankare. Cilj nam je da proširimo našu bazu u Ankari za 50 odsto u 2022. godini u poređenju sa ovom. Nova ruta od Ankare do Beograda je važan deo ove strategije rasta“, istakao je Karakaš.

Letovi će biti obavljani letelicom Boeing 737-800.

Ambasador Turske u Srbiji Aksoj je istakao da je ove godine, do kraja oktobra, Tursku posetilo 200.000 srpskih turista, dok je u Srbiju došlo oko 40.000 Turaka. On je dodao da će planirano ukidanje aktuelnih pasoških režima za putovanja između dve zemlje dodatno pomoći rastu turizma.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...