obaveštenja korisnika na imejl adresu

APR pustio novi servis za lakšu registraciju vozila kupljenih na lizing

AutomobiliBiznisSrbija

15.12.2022 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

APR pustio novi servis za lakšu registraciju vozila kupljenih na lizing APR pustio novi servis za lakšu registraciju vozila kupljenih na lizing
Agencija za privredne registre (APR) objavila je u četvrtak da je pušten u rad servis za elektronsko preuzimanje podataka o ovlašćenjima za registraciju vozila... APR pustio novi servis za lakšu registraciju vozila kupljenih na lizing

Agencija za privredne registre (APR) objavila je u četvrtak da je pušten u rad servis za elektronsko preuzimanje podataka o ovlašćenjima za registraciju vozila nabavljenih putem finansijskog lizinga.

Kako je precizirano, kroz projekat „Usluge unapređenja i razvoja sistema e-Registracija u Registru finansijskog lizinga“ APR je omogućila registraciju podataka o ovlašćenjima za registraciju vozila i razvila servis za elektronsko preuzimanje tih podataka, radi korišćenja u postupku registracije i produženja registracije vozila.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije i Кancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koji su prethodno izvršili neophodna prilagođavanja sistema koji se koriste u postupku registracije vozila, stvoreni su uslovi da se servis pusti u rad, nevedeno je u saopštenju.

Primaoci lizinga, koji su vozilo nabavili putem finansijskog lizinga, u postupku registracije vozila ubuduće neće morati da prilažu ovlašćenje za registraciju vozila u papirnoj formi, već će podaci o registrovanim ovlašćenjima, licima koja sprovode postupak registracije vozila, biti dostupni automatski, putem servisa APR-a.

Obaveštenje o registraciji ovlašćenja u Registru finansijskog lizinga primaocu lizinga biće dostavljeno na imejl adresu koju naznači lizing kuća prilikom registracije ovlašćenja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...