Sledeći kontingent se očekuje polovinom 2023. godine

U Kragujevac stigao deo opreme za e-automobile

Automobili

30.11.2022 09:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Kragujevac stigao deo opreme za e-automobile U Kragujevac stigao deo opreme za e-automobile
Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fiat Chrysler Automobiles Srbija Saša Đorđević potvrdio je da je deo nove opreme za proizvodnju električnih automobila stigao u kragujevačku... U Kragujevac stigao deo opreme za e-automobile

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fiat Chrysler Automobiles Srbija Saša Đorđević potvrdio je da je deo nove opreme za proizvodnju električnih automobila stigao u kragujevačku fabriku.

On je za RTS izjavio da je u toku instaliranje opreme, kao i da bi za početak na njoj trebalo da se proizvode delovi automobila za Stellantisovu fabriku u Slovačkoj.

Đorđević očekuje da će još jedan kontingent opreme stići tokom sledeće godine, kako bi bilo sve spremno za proizvodnju novog električnog automobila u Kragujevcu, kako je ranije najavljivano, od 2024. godine.

Stellantis grupa, čiji je deo Fiat Chrysler Automobiles, i Vlada Srbije postigli su aprila ove godine sporazum o finansiranju proizvodnje električnog automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu.

Krajem oktobra se u Kragujevac, posle tromesečnog rada u fabrici automobila međunarodne korporaciije Stellantis u Slovačkoj, vratila prva grupa od oko 20 Fiatovih radnika.

Oni su se opredelili za angažovanje u fabrici automobila u Trnavi po sistemu „tri plus jedan“ – rade tri meseca u Slovačkoj, a mesec dana u kragujevačkoj fabrici.

„Radnici koji su se vratili u Kragujevac posle tromesečnog rada u Trnavi narednih mesec dana biće angažovani u našoj fabrici, pre svega na poslovima pripreme hala za instaliranje opreme za početak proizvodnje električnog automobila, najavljene za treći kvartal 2024. godine“, rekao je predsednik sindikata Saša Đorđević.

FCA Srbija d.o.o. Kragujevac

KOSOVSKA 4, 34000 Kragujevac, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
361.335.594,45 (2021)
Broj zaposlenih:
2.072 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...