Više od 300 radnika će uspeti da naplati oko 70 odsto svojih priznatih potraživanja

Gotovo 79 miliona dinara za pokriće duga za plate bivših radnika fabrike Zastava kamioni

AutomobiliSrbijaVesti

9.11.2022 15:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Gotovo 79 miliona dinara za pokriće duga za plate bivših radnika fabrike Zastava kamioni Gotovo 79 miliona dinara za pokriće duga za plate bivših radnika fabrike Zastava kamioni
Bivšim radnicima fabrike Zastava kamioni u stečaju će 16. novembra biti namiren deo duga za plate, i to isplatom sredstava iz rebalansa gradskog budžeta,... Gotovo 79 miliona dinara za pokriće duga za plate bivših radnika fabrike Zastava kamioni

Bivšim radnicima fabrike Zastava kamioni u stečaju će 16. novembra biti namiren deo duga za plate, i to isplatom sredstava iz rebalansa gradskog budžeta, kojim je opredeljeno gotovo 79 miliona dinara.

Kako je za agenciju Beta izjavio predstavnik bivših radnika Zastava kamiona Milojko Popović, 307 bivših radnika će na taj način uspeti da naplati oko 70,8 odsto od svojih priznatih potraživanja, dok će i dalje ostati neizmiren dug od oko 40-ak miliona.

Bivši radnici Zastava kamiona nisu mogli da namire svoj dug za plate kroz stečaj, pošto je procenjena vrednost fabrike mnogo manja od duga prema poveriocima.

Grad Kragujevac je u budžetu opredelio sredstva za potraživanja zaposlenih u toj firmi odlukom Skupštine od 4. novembra, postupajući po zaključku Vlade Srbije da im ustupi svoja potraživanja od fabrike kamiona.

Popović je naglasio da su radnici u Zastava kaminonima od 7. novembra počeli da potpisuju izjave da se umanuju njihova potraživanja u stečajnom postupku za iznos koji će im isplatiti grad Kragujevac.

On je podsetio da su se radnici ranije odrekli kamate na svoja potraživanja, ali da se neće odreći ostataka duga od oko 40 miliona dinara, pa će o tome nastaviti pregovore sa državom.

Radnici Zastava kamiona su svoju borbu za neisplaćena potraživanja godinama vodile kroz brojne proteste i pregovore sa predstavnicima Grada Kragujevca i Vlade Srbije.

Država je bivšim radnicima dosad isplatila tri jednokratne socijalne pomoći, jednu od po 40.000 dinara i dve od po 50.000 dinara.

  • VERA

    9.11.2022 #1 Author

    Odlično da nemaju više dugovanja prema radnicima.

    Odgovori

  • kaćica

    9.11.2022 #2 Author

    To neka oni vide kako ce resiti ovu situaciju

    Odgovori

  • NATI29

    10.11.2022 #3 Author

    I za ovo su morali da strajkuju i da mole da dobiju. A sve su to oni zaradili

    Odgovori

  • GOCA BG

    10.11.2022 #4 Author

    Zalosno sto svoja prava najtezim putem su dobili radnici…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...